Tittar bara in för att berätta


Att baby nu har anlänt. 
Med raketfart bestämde baby att det var god tid att entra världen på BF dagen. Med krystvärkar från ingenstans som startade hemma blev tiden på förlossningen mycket kort. Från att vi klev innanför deras dörrar tog allt 20 minuter, ingen bedövning, ingen lustgas. Baby som visade sig va en alldeles lagom flicka mår bra. Jag mår oförskämt bra men kommer nog aldrig kunna begripa hur hon kunde entra världen med den farten. Pappan mår bra och lika väl funderar han på vad som hände den där tisdagmorgonen egentligen. Vi var hemma från BB efter 48 timmar och njuter nu av våran väldigt lilla flicka.

48cm och 3525g. Alla fingrar och tår på plats. En helt fulländad baby flicka entrade världen 131210 kl 09:42.

Ta hand om er! Det kommer inte hända så mycket mer här på bloggen fram över förmodar jag. 

Hoppas ni alla får en underbar jul. För det ska vi på istidsgatan ha!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Rosa

 
Jag har verkligen inget emot att flickor klär sig flickigt och pojkar pojkigt. Inte heller att flickor klär sig pojkigt och vise versa. Känner att det inte spelar någon roll, och tycker dagens samhälle mer hetsar i genusfrågan och gör det hela till ett större problem än vad jag någonsin har upplevt det som.
 
Hur som Esther har idag fått inviga färgen rosa med lite bling. Hon är iof ingen människa och ingår väl då förmodligen inte i genusfrågan. Men Esther är ändå vår jätte bäbis och lite flickig får hon allt va. 
 

Rasmus fick däremot fortsätta med den enkla färgen svart fram till det att vi hittar något annat.

Godmorgon


Måndag och ny vecka. Det känns faktiskt riktigt bra att börja den nya veckan. Denna vecka betyder nämligen fullgången graviditet och allt som blir mer än imorgon betyder övertid. Jag har sagt att om baby inte vill entra världen i veckan blir det garanterat julafton. Iof är jag oerhört nöjd bara baby vill anlända och allt går bra. Men med åren tror jag man hade uppskattat att va född på en annan dag än julafton. Hur som, baby du får gärna komma nu så jag kan börja begripa att det är på riktigt.

Annars så har vi haft en otroligt bra vecka. Jag unnade mig en tidig julklapp och beställde dessa fina lycktor. 


Tror de kommer passa utmärkt i vardagsrummet då allt julpynt ska bort. Men innan julpyntet ska bort ska en jul hinna firas. Och jag måste erkänna att jag ser fram emot att sitta uppe i mörkret med baby med skenet från julstjärnan och känna mig sådär obeskrivligt trött och samtidigt så oerhört tacksam och lycklig över vad vi har.

Helgen blev rätt så lagom. Den årliga julmarknaden på gammlia kallade. Så i goda vänners sällskap tog vi oss ut i kylan och försökte insupa någon typ av julkänsla. Fröken V var helt tagen av hästarna. Det måste väl betyda att dagen vi har hus kan jag med gott samvete köpa en ponny.. Och kaniner förståss! I vissa ögonblick så känns det verkligen att jag saknar alla min kaniner. Tiden jag red och stunderna jag var djurskötare. Men jag kan inte heller förneka att allt känns mycket bättre nu. Mer tid åt varandra kanske.

Det blev även en enkel middag med sällskapet från marknaden. 


Söndagen blev otroligt lugn. V åkte till sin mamma för mammavecka och vi andades in vilovecka med känslan av total tyssnad. Och vet ni, både jag och Christopher tyckte det kändes hel skumt! Afghanerna stor njöt med att fläka ut sig i den bästa soffan. Snarkningarna fick tala för sig själva.



Som inlägget startade så tänker jag även avsluta med. Baby du är välkommen nu. Vi vill veta om du är en flicka eller pojke. Har du redan nu en kalufs med ilrött hår eller är du mer lik din far? Kommer du skrika dig blå och få oss att känna oss maktlösa eller kommer du sova dig genom babytiden? Hur det än blir tror jag inte jag har hunnit förstå att du finns och är färdig. 

Ta hand om er! Och hoppas ni alla nu har åtminstone lite snö utanför era fönster.

Världens längsta tisdag


Det har verkligen varit en onödigt lång dag. Uppe med tuppen med V som skulle iväg på förskolan. Natten bjöd kanske på tre timmars sömn så att gå och lägga sig igen efter förskolelämning var inte ett alternativ. Det blev afghanpromenad, soffhäng, film och för första gången på flera år.. Dataspel. Ni läser rätt, det är verkligen inte en sysselsättning jag brukar roa mig med. 

Därefter påbörjades middagsförberedelserna. Älggryta blev dagens projekt. Medan grytan puttrade tog jag tag i disken och sedan blev det julklapps inslagning. Därefter har klockan hunnit bli strax innan tre och då stundade ett BM. Besök. Baby är fixerad och redo. Så vi får väl se när den behagar entra världen. Kl 16 återvände jag till förskolan för att hämta damen och därefter rullade kvällens rutiner på i vanlig anda. Klockan är bara 20:00 och det känns som att jag upplever årets segaste dag! Uttråkad och less. Kl 21 ska jag skjutsa syster till tåget och därefter hoppas jag innerligt att sömnen ska infinna sig så att jag får sova lite mer än tre timmar.

En tråkig dag som bjuder på ett trist inlägg. 

Vi får höras mer sen!

RSS 2.0