Nu är det färdigjobbat

 
Precis som rubriken lyder så är det nu färdigjobbat. Märkligt och lite tråkigt. Men någonstans måste jag erkänna att det känns ganska skönt. Speciellt då det äntligen känns som att jag får tid över att ordna lite saker här hemma som jag hemst gärna vill hinna klart med innan baby vill anlända.
Idag kan vi åtminstone bocka av en punkt på listan. Vaggan har intagit sin plats. Det är en gammal vagga som vi alla systrar har sovit i. En vagga från tiden min mor var liten och ett antal fler år bakåt efter det. Mamma uppskattade den till dryga 150 år. Så baby får sova sin första tid i en vagga med historia. Jag tycker det är lite mysigt ändå. Men till Vilhelmina går vaggan under namnet lillsängen, spjälsängen är nämligen mellansängen och jättesängen är våran såklart. 
 
Vi hade ett helt vanligt BM besök idag. Baby har laggt till sig med huvudet nedåt. Vilket jag misstänkt i dryga två vekors tid. Kändes lite kul att få det bekräftat. Att det verkligen är fötter som håller på att sparka lös mina revben på högra sidan ;) Annars så var allt lika normalt som gångerna innan. Magen har vuxit till 31 cm och känns fortfarande relativt lagom. Vi har även bokat in tid för intygandet om gemensam vårdnad. Någonstans kändes det smidigast att göra bort det innan baby anländer. Så inom en vecka är allt sådant färdigt. Skönt!
 
Nu mina vänner ska jag slö se serier och unna mig lite onyttigheter. Imorgon startar dagen nämligen tidigt med en del måsten och lite roliga ärenden. 
 

Ta hand om varandra!


Vecka 34

 
Till veckan går vi i i vecka 34. Babyn kan egentligen anlända när som hellst men jag känner mig fortfarande relativ smal. Tror det mer är hjärnan som inte har ställt in sig på att man blivit lite rund ;)
Hur som så känns det fruktansvärt bra att vi börjar näma oss slutet. Det ska nämligen bli helt gudomligt att kunna ha andra klädesplagg i garderoben än typ fyra tröjor. Även bara njutningen av att kunna sova på mage eller rygg känns oerhört lockande just nu. 
 
 
Hoppas ni haft en ärlig helg!
 

Ta hand om er!

 

Äntligen helg


Efter en arbetsam vecka tar jag och den blivande nu helg. Imorgon vägrar jag kliva upp ur sängen innan nio. Tänker bara njuta av lugnet, bara va helt enkelt! 


Ta hand om varandra!



Barnvagnar

 
Vi har nog bestämt oss för att investera i en barnvagn. Om man har varit där så vet ni vad jag menar då jag påstår att det är en j*vla djungel. Det finns allt för alla tänkbara olika behov i olika utformanden och färger. Det är grymt svårt, riktigt svårt. Men trots allt så har jag fått två favoriter. 
 
Från allra första början så var jag mer inne på att köpa en syskonvagn. För det kommer komma en dag då någon utav oss står där med två barn och inte tar sig någonstans. Men vi tänker invänta behovet. Vi tänker unna oss en singelvagn tillsammans. Eller jag måste nog erkänna att det är jag som unnar mig en singelvagn som jag vill ha. Mest eftersom jag kommer gå på promenader med babyn minst två gånger om dagen och då vill jag ha något som fungerar utmärkt att röra sig med. Med både barn och hundar. Men jag har ett pristak, för barnvagnar kan verkligen skjuta i höjden. Jag har varit väldigt nöjd med vår budget Emmaljunga, den har verkligen hållit måtten för priset och fungerar egentligen alldeles utmärkt. Men jag skulle hemskt gärna vilja unna mig en ny vagn.
 
Vi funderar på dessa två:
 
Duovagn Royal
 
 
Eller Duo Barnvagn Jogger
 
Jag är tveksam till små rörliga hjul, men dessa är låsbara. Men fungerar dom verkligen i snö?
 

Är det någon som läser som har någon erfarenhet av dessa vagnar?

 

Vi hörs!


Barnvecka


I måndags började vår barnvecka, Vilhelmina vecka. 


Så nu är vardagarna upplagda med rutiner, lek och nätter utan den blivande. För Vilhelmina veckor innebär även nattveckor. Tråkiga veckor utifrån den synpunkten.

Både jag, Vilhelmina och afghanerna saknar pappan då han är borta!


Men jag har åtminstone gjort oerhört mycket idag vilket känns bra. Det roligaste är nog att det snart är lördag. På lördag är det nämligen äntligen en Ikea resa som stundas! Det är en lagom inköpslista med en hel del små saker som verkligen borde införskaffats för längesedan. Men nu är vi på gång!

Jag har även planerat föräldraledigheten. Känner mig fortfarande helt förstummad över att det blev så mycket bättre än vad jag hade trott. Det känns riktigt roligt att kunna va hemma så länge man vill utan att leva på bröd och vatten. Att något gott skulle komma från den anställningen hade jag aldrig trott!

Vi hörs!


Bilderna


Här kommer bilder på de nya kläderna.

Först ut är två fleece jackor och ett fleeceset:



Sen blev det ett gäng byxor och strumpor:


Lite tröjor:


Och även en hoddtröja och ett linne fick följa med hem :)


Nu tänker jag fortsätta kvällen under en filt på soffan.

Ta hand om er!!

Dagiskläder


Då är det återigen söndag och en ny arbetsvecka väntar. Den senaste tiden har det faktiskt börjat kännas att det är en ganska stor bäbis som gömmer sig där inne. Det trycker och spänner. Jag misstänker att babyn har börjat sjunka ner med huvudet redan nu. Det hickas och klickar om vart annat och orken är verkligen inte på topp. Vilket jag har lite svårt att acceptera. Jag försöker verkligen fortsätta som vanligt men det har börjat ta emot. Tur jag har min blivande, vad skulle jag gjort utan honom!

I helgen var vi återigen på barnloppis. Vi hade som mål att investera lite i vilhelminas dagisgarderob då det känns lite olustigt att skicka med de finare kläderna till dagis. Snabbt är det hänt att kläderna aldrig kommer tillbaka. Vi fyndade minst sagt. Det blev en hel del långärmade tröjor och mjuka byxor. Två fleece jackor varav en var en märkesjacka samt ett fleeceställ. Sen hittade vi en låda med strumpor som i princip var helt oanvända som skänktes bort. Det kändes helt plötsligt väldigt onödigt att vi köpte 14 par strumpor i onsdags. Men man kan nog omöjligt ha för många strumpor. Vi spenderade 340 kr på loppisen, det kändes riktigt kul och minst sagt prisvärt. Nu väntar vi bara på att namnlapparna ska dimpa ner i lådan så allt kan märkas! Ikväll tvättar jag upp allt men senare kan jag visa lite bilder på fynden. Fram till dess får ni nöja er med denna: 


Idag går den blivande åter igen på natt turen och vi här hemma ska försöka vänja oss vid dessa ovana rutiner. 

Vi hörs senare!




Första dagen på en ny månad

 

Vilken bra start det blev på den nya månaden.

 
Ett stort grattis till en vän jag lärt känna under resans gång. I natt föddes nämligen deras efterlängtade son. 
Jag är så glad för er skull!
 

Annars så innebär den nya månaden för egen del att jag avnjuter en ledig dag. Hade inte tänkt göra många knop mer än att försöka virka lite. Det var alldeles för länge sedan jag tog upp virknålen så det är sannerligen på tiden. Har ett halvfärdigt projekt som behöver färidställas. Sen är det även kvar en miljard rutor på babyfilten. Men jag känner ingen stress, den blir klar då den blir klar och då kommer den blivit sjukt snygg och välarbeted.
 
Avslutar dagens inlägg med en bild på Snygg Rasmus!
 
 

Ta hand om varandra!

 

RSS 2.0