Sura S

Njuter av sura S efter ett bad för Esther.
Löpet är på slutspurten och hon har slutat lämna blodspår.
Så idag blev det ett välbehövligt bad och genom kamning av öronen.

Imorgon mina vänner drar vi till Ikea för att komma hem med våra nya möbler. Känns lite jobbigt att kliva upp extremt tidigt på en lördag. Men det ska bli våldsamt roligt att spendera pengar på sånt vi faktiskt vill ha och behöver.
Man kan väl säga som så att vi kommer unna oss lite extra.

Trevlig fredakväll till er alla. Vi ska fortsätta med att frossa i räk mackor och se på film.

Vårat datum

Det är idag, våran månad var förra månaden. Då firade vi dock inte på något speciellt vis. Var alldeles för mycke i luften vid den tiden. Så för att ta igen så blir det middag ute för oss idag som vi tänker avrunda med en bio.
Vi båda föredrar dock hemmakvällar med mys och gott i soffan. Det finns inte mycket som kan slå de kvällarna. Men idag tänkte vi slå på stort. Det är väl ändå så att man ska passa på medan man kan!

Nu ska jag fortsätta arbetsdagen så det blir klar snart.
Hoppas ni alla har en härlig lillördag. Här i Umeå är det fortfarande regnigt från igår. Men jag klagar verkligen inte. Enligt mig var det välbehövt och ganska behagligt.

Då blogg appen

Inte fungerar blir verkligen detta bloggande lidande. Jag hoppas verkligen den börjar fungera snart så jag kan lägga upp bilder igen. Självklart kan jag lägga upp bilder via datorn men det är alldeles för sällan jag sitter vid datorn överhuvudtaget nu för tiden. 

Det regnar över Umeå ikväll, det var fruktansvärt längesedan. Tror inte jag har sett en droppe under hela juni.

Nu sitter jag i soffan och väntar på att finast ska komma hem från gymmet. Sen blir det en fortsatt kväll med dusch och mys. Jag lär somna som en stock så fort jag nuddar kudden. Har kännt mig lite sliten idag och inte blev man piggare av regnet heller. 

Och inte bar det att bloggappen är ur funktion så verkar jag ha hamnat i en sommartorka vad gäller inspiration att blogga. Kan verkligen inte komma på nått vettigt att skriva om. 
Så med det avslutar jag detta inlägg och hoppas ni alla där ute mår underbart och lever som ni aldrig gjort förr!
 

Lite allt möjligt

Jag har precis avslutat arbetet på första stället och väntar nu på att börja på andra. Det är i tre olika byggnaderjag arbetar i sommar, fast för samma företag. Som tur är så är byggnaderna placerade nära varandra. Igår ställde jag mig dock frågan varför jag inte har börjat cykla ännu. Det var ändå det som va tanken. Måste kanske erkänna att jag är lite lat på morgonen och bilen finns alldeles för nära till hand. Måste bli skärpning på den fronten. Varje hundralapp som går att spara kommer va värt guld!
 
På tal om att cykla så tog jag med mig Rasmus på en cykeltur i söndags. Christopher han sprang med Esther. Esther som för övrigt är totalt förvirrad som löptik. Hon glömmer helt av sig att hon måste kissa. Förhoppningsvis är löpet över efter helgen och då kanske hon kommer ihåg vad det är man ska göra då man är ute och promenerar.
Igår investerade ett tikskydd. Så förhoppningsvis slipper vi bloddroppar under veckan. 
 
Annars så rullar det på i våran lägenhet. Den börjar allt mer kännas som ett hem. På lördag kör vi ner till Sundsvall för att unna Ikea våra pengar. Hem åker vi förhoppningsvis med ett köksbord med sex stolar, en byrå ett  vitrinskåp och en spjälsäng.
 
Nu ska jag fortsätta dagen. Ikväll blir det en sväng till tvärålund och pengis.
 
Hoppas ni alla får en härlig tisdag!

Måndagströtthet

Efter en väldigt bra helg spenderad med finast och vänner startar ny vardagen igen.
Jag känner mig måndags seg och inte allt för peppad.

Helgen fortsätter

Men hur den blir vet vi inte riktigt.
Gårdagen blev en bra dag med mycket nytt trevligt folk. Det var roligt att träffa andra ansikten och surra lite.
Kärleken han sover tungt vid min sida. Vi var dock inte borta speciellt länge. Tur var nog det för då vi kom hem stod Esther och skällde vid dörren. Väldigt pinsamt, måste nog gå och be om ursäkt till grannarna idag. Vi skyller allt på att hon är lite förvirrad under löpet!
Mitt besvärliga diskbråck har även börjat göra sig påmind. Ryggen låser sig inte som förut men vad jag än gör så frambringar det värk. Vet inte vad jag har gjort som har dragit upp det för det har onekligen varit ganska bra en tid. Började känna av det mer i samband med praktiken, sen har de eskalerat. Känns väldigt tråkigt att jag inte verkar ska kunna jobba utan att få extremt ont.
Det är under dessa stunder jag är glad över att jag är en positiv person. Visst det gör skit ont ibland och det lockar att bara ligga stilla i en soffa. Men jag gör det ändå med gott mod och med humöret på topp. Det finns alltid dom som har det värre och jag är medveten om att även om inte min rygg blir bättre så är det så mycket annat jag är lycklig över!

Midsommarhelgen

Då midsommarhelgen infaller är det ändå sommarkänsla.
Förra året blev det inte mycket firande för min del. Åt middag i pengis med familjen och åkte sen tillbaka till min lägenhet i Umeå. Det regnade om vart annat och var egentligen inte speciellt mysigt ute. Senare på kvällen vandrade jag och hundarna iväg till en vän på liljansberget och spenderade kvällen där.

I år blir det också ett lite annorlunda firande. Vi har alltid firat i pengis förutom första året vi var tillsammans då vi firade i Tvärålund med kubb och senare en fest i stan. Nu blir det middag med christophers ena bror i och några vänner till honom här på höjden. Grillat och god dryck, kommer nog onekligen bli en bra dag!

Här hemma i lägenheten bor vi in oss för fullt och lägger upp lite planer. Nästa helg blir det en tripp till ikea. Ett nytt köksbord med sex stolar, en stor byrå, matta till sovrummet och en del annat skall inhandlas. Efter den resan har vi nog lyckats ladda upp ganska bra här hemma.
Lägenheten känns riktigt bra. Vi känner oss nöjda och tanken att det är här livet tar start på nytt, på riktigt har slagit oss.
Fin, ljus och rymlig. Tapeterna ska dock bytas i sovrummet.

Nu mina vänner ska dagen starta.
Hoppas ni alla får ett bra midsommarfirande!

Det lilla som är kvar av Esther

 
Nu finns det ingen långhårig vacker ståtlig afghan i vårat hem längre. Igår tog jag tag i det som var oundvikligt. Esther är nu även hon nedrakad. Att det svider i mitt hjärta är svårt att komma ifrån. Men min kropp orkar inte med fler hundbad och föningar just nu. Diskbrocket jäklas och ichiasnerven är obeskrivligt irriterad. 
På måndag blir det att ta tag i sjukgymnastiken igen i väntan på att min remiss på ortopeden skall tas upp. 

Less är bara förnamnet men detta känndes iaf bättre än att gå runt och ha ångest över hennes toviga päls. 
Som tur är växer det ju ut igen så förhoppningsvis framöver kan vi börja spara ut håret igen.

Esther är vuxen

Eller det beror väl lite på hur man ser det. Men igårgick hon in i sitt första löp.

Så istället för kräka och diarré är det nu blod överallt.
Esther skälv är lite fundersam över vad som händer och verkar glömma bort att man ska pinka.

Bilder

Tar mig tid idag att lägga in bilder från telefonen till datorn. Så idag kan jag bjuda på lite bilder från den senaste tiden.

Esthers blodiga diarre



Veterinärstationen på Marahällan



Vårat halvfärdiga sovrum



Och lilla Esther har idag bajsat den första fasta avföringen sen i den blodiga diarren :D


Moster för fjärde gången

Blogg appen fungerar fortfarande inte så det blir ont om bilder och inlägg just nu.

I söndags föddes en liten pojke i New York, eller rättare sagt en stor kille. Sex kg närmare bestämt, trots storleken så gick förlossningen bra för min syster och pojken är fullt frisk.

Nu längtar vi ännu mer fram till dagen dom flyttar hem till Sverige!

Idag skulle även bli dagen då jag åter igen skulle gadda mig. Det har nu blivit lite ändrade planer så blev tvungen att skjuta på det.
Men den som väntar på något gott..

Mer imorgon

Jag skriver mer imorgon. Är alldeles för trött för ett långt inlägg.

Men Esther mår bättre!
Jag har blivit moster till en liten pojke på 4,5 kg.. Kanske måste säga stor:)
Min blogg app har slutat fungera, varav bristen på bilder.

Vi hörs imorgon!!

Hon hoppade

Vaknade upp av ett ryck. Natten har bjudit på orolig sömn. DröMde precis att jag var i Jokkmokk med hundarna. Jag öppnade en balkongdörr. Esther går ut och lyckas på något vis trilla ner.
Jag rusar ned för att mötas av min fina flicka som ligger utsträckt på marken. Jag rusar fram och Kramar om henne, hon viftar på svansen. Men det var falska förhoppningar. Ett bakben var brutet på flera ställen och var som spaghetti. Huden över knän och lår hade spruckit upp till stora sår. Jag sitter nu på marken med mitt hjärta viftandes på svansen i knät och gråter floder och säger tröstande ord.

Tur det bara var en dröm, känslan av obehag är som ett moln över mitt sinne just nu. Men anledningen till drömmen är nog gårdagens veterinärbesök. Blev akut in på lördagen, mitt på dagen. Esther hade vid det tillfället inte slutat kräkas sen dagen innan och diarrén var blodfärgad. Förhoppningsvis är det bara gräs som ligger och jäser i tarmen och gör den irriterad. Besöket blev billigare än väntat och hem åkte vi med massa mediciner. Hon är idag märkbart bättre. Dock lite förvirrad eftersom hon pinkar inne. Men det går väl över. 
Största skräcken igår var att veterinären skulle hitta något oväntat. Sist jag åkte in var Med Fabian. I tron om en infektion ochden bråkig tonsill som slutade med hjärtfel och avlivning. Innerst inne förstod jag att detta inte alls vasadismens akuta läge men ångesten fanns ändå där.



Vi är hemma!!

Nu ligger vi inte i sängen i pengis och drar oss. Vi är nämligen installerade i vårat nya hem. Känslan går knappt att beskriva men det är nog därför hela våran nuvarande sitiation känns väldigt otrolig och underbar. Berättar mer om det vid ett senare tillfälle.

Igår körde vi två bilar och ett släp, två vänder vardera. Christophers bror Nils var snäll och hjälpte oss att bära och att skruva ihop sängen. Vid halv tolv åkte han hem till sitt och vi intog sängen. 
Idag blir det ännu en vända till pengis för att plocka ihop lite småplock och lämna släpet. Sen blir det att handa och försöka få lite ordning i oredan. 

Jag kan inte låta bli att drömma mig bort. Är tok förtjust i lägenheten. Vi behöver bara en Ikea resa eftersom vi behöver ett nytt köksbord, skrivbord, lite barn saker och eve ett vitrinskåp. 
Vi får se vad som slinker med till kassan. 

Men förutom flytten så är jag lite stressad. Esther är nämligen sjuk. Troligtvis från gårdagens gräsfrossa efter gräsklipparen. Hon kräks och har diarré. Ligger mest och har försökt dricka, men efter vattenintag tar det ungefär tio minuter så är detuppe igen. 
Jag hoppas verkligen det vänder idag för annars blir det ett veterinärbesök.

Jobbdag

Idag är första dagen på två månaders arbete på gamla jobbet. Känns skönt att äntligen börja dra in lite pengar!


Onsdag

Lillördag idag, händelselös dag verkar det bjudas på. Men detta är min sista dag innan sommarjobbet startar.

En bild från dagens hänglokal.


Vattensläpp

ÅIdag på stornorrfors

 

 


Nu längtar jag

Till fredag då flyttlasset går av stapeln.
Det kommer inte en dag försent, känner mig less på att varit utan ett hem i över ett år. Ska bli skönt att faktiskt få komma hem till något man kan kalla hem, trivas och utvecklas i.
Det är på tiden, minst tre år har vi sagt. Men med tanke på våran flyttstatistik gör vi det bra om bi får ihop ett år.
Men någongång måste man ju vara klar. Detta är trots allt den allra första lägenheten vi flyttar till som känns riktigt bra!

För att nämna något om dagen så kan jag berätta att motivationen är på noll. Jag är less på att inte göra något vettigt och att bara vänta ut tiden. På torsdag börjar jag iaf att jobba. Lite smådrygt men ändå lite lagomt för sommaren.


Vi gör säkert nå viktigt

Man måste nog intala sig det mellan varven då man ska jobba inom denna verksamhet. På fyra och en halv timme har vi nog bara haft en och en halv timmes produktiv tid.
Under den tiden har vi varit fyra personer som servar kompressorer. Inte speciellt givande men vi får åtminstone njuta av ett inte allt för varmt väder.

Passar på nu på lunchen att lägga upp lite bilder från klabböle kraftverk, modell äldre!

 

 

 


Tvärålund

Idag blir det middag hos finastes föräldrar.
Blir taco vilket var väldigt längesedan.

Annars så sov vi länge och njöt av söndagsmorgonen.

Gårdagen blev awsome!!


Shopping och grillat

Denna lördag har minsan varit en kanon dag!
Vi är nu två madrasser rikare, blev thempur. Dom kändes riktigt sköna att ligga på. Längtar tills sängen blir uppackad nu.
Förutom det köpte jag en fruktansvärt vacker långklänning från MQ som jag tänker bo i nu i sommar. Blev även tre klänningar/tunikor från Rut.
Älsklingen investerade i två par nya jeans och en shorts. Var nog tre år sedan han köpte nya jeanse så det var nog på tiden. Han blev riktigt stilig i dem!!

Nu ska vi ära grillad kalkon, fleskfile och västerbottenost korv med sallad.
Sen bjuds det på festligheter på liljansberget:)

Trevlig lördag!!


Shopping

Idag mina kära vänner ska jag och min blivande man åka in till staden för att investera till våran lägenhet. Inflyttning sker nästa helg.
Det blir madrasser till våran nyinköpta sängram. Ska bli riktigt roligt att få montera ihop den. För att sedan bara stirra på säng och sängbord och tänka att det är den vackraste sängen någonsin!

Jag måste väl erkänna att jag är våldsamt kär i sängen^^

Annars ska vi försöka hinna med en liten vända på stan.

Ikväll blir det grillat. Både fleskfile, kalkon och korv med västerbottenost fyllning. Förhoppningsvis får vi besök av några vänner men om inte ska vi bara njuta av kvällen tillsammans!!


Fredagskänslan

Äntligen fredag, äntligen helg!
Känns efterlängtat och väldigt, väldigt skönt!

Ska hoppas på soliga dagar och ett allmänt lugn.

Hoppas ni alla har en härlig helg att se framemot!


Bloggandet

Idag på jobbet kom en av gubbarna fram och frågade om det hade gått bra i helgen med afghanhundarna.
Jag svarade och tänkte att jag måste ha nämt att jag har två afghaner förra veckan utan att minnas.

Karln flinar och frågar om jag inte funderar hur han kan veta detta.
Tydligen så var hans fru en av mina följare på vk-bloggen. Blev väldigt förvånad, Men roligt!

Saknar vk-bloggen allt mer. Men det här får duga en tid.


Långklänninh

Jag som inte är speciellt förtjust i långklänningar hittade en helt underbar igår på stan.
Men den fick aldrig följa med hem. Jag ska ist suga på tanken och fundera om den verkligen skulle vara värd pengarna. Men fin var den!!


Här sitter jag

Och fördriver tid i kontrollrummet


Vattenlös morgon

Tjusningen med eget vatten är verkligen inte att vakna på morgonen och inse att det inte finns något vatten i hela byn.
Tydligen något fel på pumpen.
Det blev bara att packa med tandborste och tandkräm för att njuta av vattnet på jobbet.
Nu bara idag och imorgon kvar, sen är det helg!!


Kvällsmys

Godnatt bloggen


Underbara Älskade

Det är många som har tänkt på dig idag!
Fantastiska själ!


Halvdag

Blev en kortdag idag. Men bra va nog det för nu ligger jag här, trött som aldrig förr och väntar på att elden ska resultera i varmvatten. Funderar dock hur jag ska hålla mig vaken, kroppen är helt slut!

Annars har jag jobbat på i pengfors. Vi har rensar intaget på allt bråte som flyter in i stationen. Obeskrivligt mycke shit som kommer mot grindarna.
Förutom det har det även utförts en del reprationer på en av generatorbrytarna. Så vi kopplade ifrån brytare, frånskiljande och startblokerade maskinen.

Bilderna är på maskinsalen, man ser tre toppar på generatorerna(kombinator)


Snart helg igen?

Jag hoppas veckan tänker gå fort!
Längtar till om fem veckor ungefär. Längtar även till den tjugonde juni och den femtonde.
Livet kan just precis nu inte bli bättre. Man bubblar av förväntan och vill resa i tiden. Det är nog detta som är förstadiet till lycka!

På stornorrforsen rullar livet på. Jag har svårt att hitta inspirationen och att ta tag i görat. Känner mig som en fruktansvärt oengagerad människa som stryker runt i deras lokaler.
Skulle så gärna vilja vara ledig och njuta av sommaren. Sitta i gräset och känna alla dofter. Titta upp mot en blå himmel och drömma mig bort. Sola fram fräknar och sommarhy.
Sommaren för mig har även varit kaninungar under de senaste tio åren. I sommar är första gången jag står här utan överfyllda burar. Jag får inte uppleva känslan av att leta sig ner i ett bo fyllt av hår. Känna de små nakna kropparna hoppa mot fingrarna och ge ifrån sig små knorrande läten. Att plocka fram en liten, liten kanin och fundera om det blev färgerna som förväntades eller om en överraskning har dykt upp.
Snosa på kaninskruttar som precis öppnat ögonen och är ludna.

Det är sommar!!

Bjuder på en bil på dammen på stornorrfors, idag släppte dom lite vatten.


Godmorgon

Då her jag mig iväg till stornorrforsen.
Trevlig arbetsdag för er alla!!


Godis med isfolket

På sängen nedbäddad under fleesfilten med lite godis och bok nr 40 i serien sagan om isfolket.
Nästan husvagnskänsla!
Den känslan infann sig igår då vi gick och la oss. Vi var trötta och regnet smattrade mot fönster och tak. Det var mysigt!! Och mysigare kommer det att bli <3


Grått och trist

Man kan inte påstå att det är något vidare sommarväder utanför dörren. Regn, kallt, blåsigt och allmänt grått och trist.
Vädret gör oss inte bara omotiverad till att gå ut. Utan tröttheten gör sig även påmind.

Förutom den gråa utemiljön så har iaf morgonen varit underbar. Gårdagens bio blev även en succé och maten välbehövd.

Nu har C rullat in mot den lilla men kommer tillbaka som vanligt till middag. Här hemma försöker jag städa upp oredan och tvätta. Tror även att vädret inspirerar till att läsa en bok. Funderar skarpt på att gräva ner mig i sagan om isfolket för fjärde gången.


Rullar nu

Mot staden!!


Dagsfix

Ska försöka he mig upp nu.
Funderar på att ge håret lite extra omtanke och göra något fint av det.

Hoppas ni alla har en underbar lördag framför er!!


En underbar dag

Gårdagen blev fantastisk på alla sätt och vis. Vi känner oss nu utvilade och reda för en ny dag!

Christopher ska snart rulla in mot stan för att hjälpa/avlasta Linnea lite under dagen. Senare strax innan fyra ska jag och C äta middag för att sedan se på bio.
Det ska bli härligt, funderar dock om jag ska åka in lite tidigare och glida på stan.
Jag får helt enkelt se vad den här dagen tänker bjuda på!


Vi längtar nu

Jag och lego myser i soffan. Vi båda längtar efter finast som nu ha fått lämna BB. Nu ska den lilla bara installeras hemma sen kommer gan hem.
Kvällen ska spenderas i återhämtningens namn. Vi ska fira de senaste dagars händelser med
tända ljus till ett varmt bad för att sedan avsluta med en film.
Vi har en fin kväll framför oss!


Hej

Jag heter Esther. Jag tigger inte, jag bara bevakar äpplet som matte äter.


Anonym

Att vara anonym är meningslöst då varje människa med lite kunskap kan spåra en ägare till en ip-adresser.

Något mer än så tänker jag nog inte säga. 
Mer än att man kan fundera hur jag ska kunna ta över en mammaroll. Barnet kommer inte ens bo hos oss. Vi kommer vara en del av barnets liv. 
Men nogallt vet barnet mycket väl vilka som är föräldrar!
Och av de påståenden att jag skulle vilja ta över en mamma roll för en annan kvinna. Dessa människor borde tänka om. Tänk om någon kunde fråga mig vad jag vill istället för att påstå och hitta på saker.

Men det ligger i människans natur att dömma och bygga upp åsiker om sådant som man inte vet något om.
Jag är övertygad om att detta barn har en underbar mamma på alla sätt och vis. Jag hoppas att vi alla kommer kunna få vardagen att fungera tillsammans. 
Anonyma människor som vill lägga sig i andras liv förbättrar nog inte situationen för någon av oss inblandade.


Första juni tvåtusentolv

Nu kan ingen säga emot, nu är det sommar på riktigt!
Värmen gör sig dock inte påmind, men juni brukar inte bjuda på så mycket mer än grönska.

Idag är jag hemma för tredje dagen i rad. Känna lite värdelöst men jag tror ändå att dessa dagar är nödvändiga för mig. På måndag tänker jag ta tag i vardagen igen!
Idag kommer Christopher äntligen hem, det känns som att han har varit borta i månader.

Hur helgen blir är väldigt ovis. Jag förmodar att jag kommer ha väldigt mycket ensamtid så staden kanske kommer locka. Vi får se!


RSS 2.0