Fortsätter med lite slumpade bilder


Ledig dag

Idag tog jag ledig eftersom jag hade en tid med en ny sjukgymnast här på Mariehem. 
Gick dit med inte allt för höga förhoppningar efter ett oräknat antal möten med sjukgymnaster/läkare och naprapater i bagaget. Men jag fick faktiskt gå därifrån med en känsla av att det faktiskt finns lösningar. 
Jag fick ett nytt träning schema med lite annorlunda övningar som jag aldrig har gjort förut. Jag prövade även en TENS maskin för första gången. Vi stälde in den på lägsta styrka pga graviditeten och efter bara någon minut blev jag alldeles blek, svettig och fick svimmningskänsla. Det gjorde verkligen inte ont, vibrerade bara lite i rumpan och låret. Men det kändes nästan som att jag blödde innifrån. 
Det var en mycket märklig och främmande känsla som inte alls var speciellt härlig. Sjukgymnasten blev lite förvånad av reaktionen. Antingen är det så att mitt nervsystem är så pass irriterat redan så det fixade inte den påfrestningen som TENS en gav. Eller är det så enkelt som så att det var graviditeten som reagerade, även fast det inte ska vara någon fara. Trots allt så fick jag hem apparaten och ska pröva en till gång. Men om reaktionen blir desamma så ska vi sluta bort apparaten och istället enbart rikta in oss på övningarna. 
Förutom diskbråcket så misstänker hon även en inflamation i en av musklerna som går över rumpan. Så med övningarnas hjälp ska vi försöka stabilisera nerven och få bättre blodcirkulation i musklerna. 

Även fast detta inte är något jag redan har prövat genom sjukgymnastiken så kändes det mer hoppfullt denna gång. Det kändes som att hon verkligen hade koll på vart felen satt och förklarade med bilder och texter till varför jag känner så som jag göra vid alla rörelser. 

Idag så är jag inte alls en speciellt rörlig och spenstlig människa. Min vänstra sida hänger inte alls med och kan knappt arbeta i ett normalt läge. Som exempel:

Om jag sitter på golvet mot en vägg så kan jag inte sträcka ut det vänstra benet rakt ut. Utan jag måste isf sitta lätt bakåtlutad med benet böjt åt sidan. 

Om jag ligger ned kan jag inte lyfta det vänstra benet högre än tio cm från golvet.

Om jag står upp och ska böja mig ned måste jag alltid göra detta snett åt höger för att minsta belastningen till vänster. 
 
Jag skulle nog kunna skriva en bok om alla känningar. Men det tänker jag inte göra. Idag riktar vi in oss på att kunna få bukt med rörelserna och kanske minska smärtan. Sen hur det hela kommer utveklas i tackt med en växande mage det kan ingn säga. Ungefär hälften av gångerna fungerar som vanligt och den andra hälften får större problem. Vi får se het enkelt. Men jag är övertygad om att det kommer vara värt mödan i Januari <3

Blir bara bilder idag

 
 
 
 
 

Semester

Igår unnade vi oss en semester dag i ramsele. Hundarna fick bada och vi tog oss en promenad efter strandkanten med fötterna i vattnet. Det är sommar känsla! Vi fikade på Veras café och det bjöds på grillat och kortspel. Vi båda blev grattade och önskade all lycka och kvällen avslutades med klotter. Det blev en otroligt avkopplande dag och nu är vi hemma i sängen. Vad söndagen tänker bjuda på, det får vi se.

Kan rekomendera denna sida för er som är intresserad av att följa olika gravidbloggar :)

 http://www.gravidbloggar.se/  


Granatäpple

MUMMA!!


Underbart

Vissa fick ett sms, andra träffade vi för att berätta för och övriga delen av världen fick veta genom fb. Christophers mamma gav mig en lång kram och sa att hon var så fruktansvärt lycklig! Min mamma började gråta. Min far kramade om mig och sa att det här kommer bli jätte bra. Mina systrar skrek av förtjusning. Det är blandade reaktioner men alla blev oerhört lyckliga för våran skull och nämnde många gånger att vi verkligen var värd detta. Just nu känns det som att hela världen har smält nyheten medan jag fortfarande svävar runt i ett lyckorus och kan inte riktigt förstå vad som händer med min kropp. Att vi tillsammans går och väntar på vårat mirakel och kommer närmare för varje dag. Det är underbart!!


Balkongsol

Solen och värmen hänger än så länge med. Jag njuter av värmen på balkongen och tänkte försöka bättra på färgnyansen på denna likbleka kropp. Men visst är det så att blek är det nya bruna? Jag får väl trösta mig med att jag antagligen skulle se helt galen ut om jag var brun. Likblek i och fräknar, det är grejer det! Ikväll blir det grillat i gott sällskap. Sen hur kvällen fortsätter får vi se.


Soligt i helgen?

Vi hoppas verkligen på en varm och solig helg! Vi planerar nämligen atttacka in oss i bilen och köra till ramsele. Där har camparna slagit upp förtälten och njuter av ledigheten. Jag skulle vilja bada med hundarna, sitta på stranden och bara andas in sommaren.
 
Men vi får se vad vädret tänker bjuda på. Det är förutspott bea väder. Men dom har haft fel förr. Om man ska drömma av veckansväster så lär solen lysa mellan 07:30-13:00 sen molnigt och eve regn fram till 17:00-18:00 då solen tittar fram igen. 
 
Hur som oavsett väder hoppas vi på en kanon helg. På måndag går vi in i vecka 16 och allt känns fortfarande overkligt. Jag längtar så mycket till UL så jag kan få se att det faktiskt är nyttighet liv som växer och mår bra där inne. 
VÅRAT alldeles egna lilla hjärta! Det är ganska märkligt att man redan kan känna sstarkt för något som knappt har visat sig levande ännu. 
 

Försäkringsärenden

Efter att ha städat och donat och ringt massa försäkringsärenden så är jag helt slut. Medan älsklingen gör dagens middag ligger jag på sängen och tar igen mig med en bok.


Slödag

Jag ska börja med att säga att jag ska svara på era kommentarer. Men måste vänta tills jag orkar slå upp datorn. Från mobilen fungerar det inte. Något blogg.se borde ordna. Hur som, gårdagen blev en bra dag. Jag gjorde verkligen inget vettigt på hela dagen. Låg mest i soffan i och kollade på mina serier som jag följde slaviskt i jokken. Det är faktiskt ganska skönt och avkopplande att inte göra någonting ibland. Idag däremot ska det städas och göras fint hemma. Man måste ju kompensera för gårdagens slödag! Idag är det även mindre än fyra fulla veckor till ultraljudet!! Som vi längtar <3


Godmorgon

Mitten på veckan och snart helg. Tiden rusar förbi och det känns riktigt bra! Igår engagerade jag mig i Rasmus och Esther. Esther har varit i stort behov utan lite tovutredning på öronen och Rasmus behövde verkligen ett bad! Jag har märkt att sen jag rakade ner dem så blev man fort bekväm. För var det bad och föning varje/varannan söndag. Nu är det knappt jag tar fram borsten. Det är onekligen skönt och mer lättskött. Och med lättskött pratar jag inte om hundarna. Utan vi har äntligen ett hem som är rent och snyggt utan att ta fram mopp och dammsugare minst två ggr/dagen. Men som jag saknar deras skönhet! En afghan är knappt en afghan utan sitt hårsvall. Men dom är lyckliga, det är huvudsaken!


Solblekt hår

Idag är en bättre dag än gårdagen. Huvudvärken har lättat men är inte helt försvunnen. Men bara det faktumet att solen lyser och det är värme i luften gör allt så mycket trevligare! Vid åtta tiden igår kväll nickade jag till på soffan. Finast väckte mig och sa åt mig att gå och lägga mig så skulle han fixa klart med tvätten. Men min sprängande huvudvärk och trötta kropp kröp jag ned i sängen. Jag tänkte på vilken fantastisk kar jag har som har tagit hand om mig hela dagen. Sen tänkte jag på mig själv, att jag bara legat hela dagen medan finast har fixat allt. Då började jag stört gråta, så fruktansvärt skumt. Det måste varit hormoner och min totalt utmattade kropp som spelade mig ett spratt! Men för att ta upp något annat så har jag funderat på att lägga in lite färg i håret. Det sämsta med den här årstiden är enligt mig att den naturliga hårfärgen bleks. Under de senaste veckorna har jag inte alls känt mig speciellt rödhårig. Utan bara gått runt med en dassig obestämbar hårfärg. Men idag så ser man faktiskt att det är rött och alla funderingar på en uppfräschning är som bortblåsta. Men jag får se hur det känns imorgon. Antagligen är det bara ljuset som tog fram färgen.


Demoner

Jag har försökt driva ut demonen som har bosatt sig i mitt huvud med sömn, hundpromenad, ballerina mängder av vatten och ett bad med doftljus. Inget hjälper, huvudet håller på att sprängas så då avslutar jag dagen.


Huvudvärk

Undra om detta är ett tecken på graviditet. Vet att man kan få huvudvärk, men hur ska man egentligen veta att det är pga graviditeten och inget annat. Tycker det är många som skyller allt på att man är gravid. Iof så har jag haft fruktansvärt ont i huvudet oftare än vanligt de sista veckorna. Har så ont ca 1-2 ggr veckan så jag måste lägga mig och vila. Det är inte riktigt normalt för att vara jag men vill inte riktigt skylla på mitt tillstånd heller. Efter att jag kom hem från jobbet idag har huvudet exploderat. Så det har varit sängläge med saftsoppa. Har tagit mig upp en sväng och diskat. Men nu gör det så ont igen så jag måste lägga mig. Ska vila lite innan middagen. Hoppas ni andra där ute slipper huvudvärken, men kanske hellre detta än illamående?!


Absolut första gången

Som jag går till jobbet med en tröja som inte döljer magen^^ Normalt har jag arbetskläder men vi fick ingen tvättid under söndagen så då blev det på de här viset.


Godmorgon

Vilken natt! Vaknade två och kunde inte somna fören runt fyra. Väckarklockan ringde fem och då kände jag mig stenad och inte alls redo för måndag. Det är nästan obehagligt att sova just nu. Ligga på mage kan jag nog snart glömma då det börjar kännas som att jag ligger på en lite boll. Ryggen protesterar om jag ligger på rygg med smärtor som jag inte känt tidigare. Egentligen mest obehagliga. Så det blir att ligga på sidan redan nu. Jag hatar att sova på sidan, men det är bara att vänja sig. Nu ska jag dricka upp min nyponsoppa och hoppas på mer energi.


Godnatt

Finast han sover redan då han har en tidig morgon framför sig. Vi båda har varit oförskämt slitna idag och mest legat på soffan. Nu ligger jag i sängen med ena handen på magen och längtar efter den första riktiga sparken. Jag hoppas ni alla haft en härlig helg, jag ska ladda batterierna för morgondagen.


Då berättar vi för resten av världen

 
Många vet redan och nu är det även officiellt ute bland våra bekantskapskretsar. Så då kan jag äntligen berätta för er att vi är gravida! 
En liten smula är beräknad att komma i januari.
Det blir inte riktigt som vi planerade men vi är oerhört lyckliga ändå.
Imorgon går vi in i vecka 15 och vi är snart halvägs. Tiden rasar förbi!

 
Jag bjuder på en halvnaken bild men vill bara visa att magen växer så det knakar och går nu knappt att dölja. Vi hoppas bara den lilla mår bra där inne och bubblar runt och njuter av utrymmet^^
Jag mår bra och har inga gravidkramper överhuvudtaget. Det enda tecknet på att jag är gravid är den växande magen än så länge.
Vi har dock förväntat oss det värsta med ryggen. Men endligt barnmorkan kan det lika gärna gå bra som dåligt. Vi får se helt enkelt!

Visfestivalen

Igår spenderade vi hela eftermiddagen och kvällen i agnsjön på den årliga visfestivalen. 
Vädret var dock inte på våran sida efetrsom det blåste en hel del. Så det spenderades mycket tid i förtälten bland goda vänner och familjen.

Här kommer blite bilder från gårdagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällskvisten

Nu har vi avnjutit grillat kött med en sallad fylld av galet mycke granatäpple. Vi toppade allt med egen gjord tzatsiki. Riktigt gott!! Nu har hundarna fått göra kvällen, disken ska diskas bort och sen är det bara vi i soffan framför en härlig film. En mysig, lugn fredag. Imorgon hoppas vi på bra väder så vi kan besöka camparna i angnsjön. Härlig kväll till er alla!!


Upp och hoppa

Leva livet. Efter att ha totalslocknat på soffan efter jobbet rycker jag nu upp dagen! Det ska göras fredagsfint, så är det bara!


Förlåt

Inläggen här har verkligen blivit tråkiga. Men snart blir det bättre, jag lovar!


Snart middag?!

Klockan är än så länge bara halv tre men jag längtar redan till middag.
Må vara att det blir en väldigt enkel och onyttig sådan. Men när det dröjer så långt mellan gångerna så får man längta till onyttig mat.
Vi ska steka hamburgare och sedan rosta brödet i stekpannan med extra mycke smör. Brödet är vanliga franskor. Det var något min pappa brukade göra då vi alla var små och mamma jobbade. Älskade det då och älskar det nu.

Det fortsätter regna ute, men egentligen gör det inte så mycket. Jag hoppas bara det vill vara fint till helgen. Annars får vi hitta på andra planer. Jag skulle behöva besöka stan och investera lite, men tror att det får vänta fram till nästa lön. Men skulle verkligen behöva investera i underklädeslådan och ett par nya byxor.

Sen kan jag även berätta att min CSN anmälan återigen ska strula. Enligt CSN har inte skolan skickat in mina studieuppgfter och enligt skolan ska allt vara okej. Jag har lämnat problemet till skolan och CSN så får dom lösa det där. Men det är väl såhär det ska vara, både CSN, Försäkringskassan och all annan byrokrati ska alltid göra saker så onödigt komplicerat. 

Vilket narurfenomen

Nu öser regnet ner över Umeå. Inte nog med det så mullrar det högt och tydligt över staden. Det bjuder på en mäktig känsla och man blir påmind som människa hur små vi faktiskt är. Vilka krafter naturen kan bjuda på är svåra att förstå. Vi ska nog vara glada så länge vi upplever naturens krafter på håll och inte att vi står mitt i stormens öga så att säga. Men jag kan ändå inte låta bli att uppskatta den mäktiga känslan. Det är ändå något magiskt över dessa stunder. Sen att alla hundar jag har haft bara har sovit igenom alla typer av muller och tjut förbättrar bara känslan. Vi ska bara sitta och njuta lite nu med fika och en kopp oboy!


Zombie

Jag vet inte vad som hände. Men vi båda slogs av en enorm trötthet igår kväll. Efter promenaden med hundarna gick vi båda och la oss. Tror inte klockan var över åtta ens. Det blev några avsnitt av two and à half men sen somnade finast. Själv snurrade jag runt och kunde inte riktigt hitta sömnen trots att jag var helt slut i kroppen. Det blev alldeles för få timmars sömn den här natten och idag liknar jag nog mest en zombie. Men nu är det bara två dagar kvar sen är det äntligen helg igen. Som det känns just nu skulle jag göra vad som helst för lite ledigt. Men vi behöver varje krona så det är bara att bita ihop. Vi planerar iaf att ta oss iväg på en dagsutflykt den här helgen. Koppla av vid vattnet med hundarna och njuta. Men vi får väl se vart vädret har tänkt ta oss.


Tisdakväll

Efter en god middag ligger jag nu på soffan och vilar medan finast har tagit sig tid till att spela lite dator. Vi har avnjutit en lite väl lyxig sallad för att vara tisdag framför ett avsnitt av true blood. Det är så roligt att serien har kommit igång igen! Vi ska snart vandra ut på en promenad med hundarna. I förrgår gick vi till Nydalabadet och kikade på alla tappra människor. Än har vi inte tagit oss ett sommar dopp men det kanske sker i helgen. Nu mina vänner ska jag försöka vila innan promenaden. Hoppas ni har haft en lika bra tisdag som vi!


Besök

Igår hälsade mamma och pappa på. Dom hade köpt med sig en matkasche och jag fick ett bidrag till månadens hundmat. Det är verkligen guld värt och jag hoppas dom förstår hur mycket vi uppskattar det. Senare på kvällen tittade A och P förbi med Bosse för husesyn. Det var trevligt att surra lite även om jag kände mig helt slut i huvudet. Idag känner jag mig om inte annat mer slut än vanligt. Skulle helst bara gå och lägga mig. Men orken kommer nog tillbaka bara den här dagen får komma igång.


Bättre kvalité?!

Blev dålig kvalité på bilderna nedan så gör ett nytt försök.


Eftermiddags promenad

Vi har hittat en liten gömd äng här i området. Utmärkt för att låta Esther sträcka på benen utan koppel. Vi njöt av sol och värme och laddade batterierna för veckans arbete.


Flyger förbi

Idag är det ganska precis En månad kvar till praktikstart och två månader till jokkmokksdagen. Jag längtar verkligen inte till något av det. Praktiken som varit har minst sagt varit ovärd och den kommer knappast bjuda på någon förändring. Jokkmokk känns inte lockande, det enda possetivt är nog att jag har en väldigt kort tid kvar uppe i norr. Sen blir jag på hemmaplan en väldigt lång tid. Men då jag tänker efter så känns det som att tiden springer iväg. Det som är kvar av sommaren kommer snart avrundas och höstterminen kommer rusa förbi. Jag har minst sagt ett fullspäckad höst framför mig, men vad gör det. Det kommer antagligen bara skynda på hela prosessen :)


Växtligheten

Har jag glömt nämna att förutom änglatrumpet och pelagoner så finns det busktomater och gurka på balkongen. Brukar ha större odlingar men i år är det lite magert. Det är trots allt tusen gånger roligare att odla då man bor i hus! Hur som så har det äntligen kommit tomater! Nu väntar vi bara på att dom ska mogna och bli röda. Gurkan den blommar bara och klättrar sig hög. Men någon gurka ser vi inte så långt ögat kan nå. Nu lite jordgubbssaft och mys!


Allstjärnan

Tänk så fort en helg kan gå men ändå kännas så lång. I fredags agerade jag chaufför åt en av mina systrar och två av hennes vänner. Alla skulle hem till vännäs från TC strax efter 02:00. Jag kände mig ovanligt pigg för att köra bil vid den tiden så allt flöt på bra. Igår var både jag och Christopher på allstar för att fira min systers trettiårsdag. Det var vi tre och fem till. Det blev en trevlig kväll, men att åter igen sitta nykter bland fulla människor är ingen hitt destå längre in på småtimmarna man kommer. Jag och Christopher åkte hem vid tolv och strax efter 02 agerade jag chaufför igen. Även denna gång körde jag in till Vännäs. Kände mig helt obeskrivligt trött och sliten. Men allt gick bra, dom kom hem och jag kunde återvända till min snarkande man <3 Idag har vi hunnit med att handla och ätit en tidig middag. Nu är christopher på gymmet och själv tänkte jag vila lite på soffan innan eftermiddags promenaden.


Tänk

Det skulle kunnat va så att vi hade tre afghaner och två illrar. Ibland saknar jag B och Stina, ibland. Det är ändå charm i de små varelserna!


Snart pengis

Mycket snart styr vi mot pengis för trettiårsfika för den näst äldsta systern. Ikv blir det allstjärnan, med massa folk!!


Det fortsätter

Vädret fortsätter bjuda på regn i och mindre spännande dagar. Hade gärna tagit emot sol och värme i helgen för suget att åka till ramsele med hundarna och bada är enormt. Men det verkar som att jag får vänta. Enligt väderprognoserna så ska helgen bli lika blöt och dyster som övriga veckan. Men då får jag passa på att städa ist. Idag ska det dammtorkas, dammsugas och blötmoppas. Det ska bli helg fint! Igår bjöds det på födelsedagsfika i Vännäs hemma hos lillasyster. Gott fila och underbart sällskap!


En dag kvar

Tills det faktiskt är helg. Ska bli grymt skönt, känner mig sliten och seg. Möjligtvis att vädret har en viss inverkan på humöret. Ikväll blir det födelsedagsfika hos lillasyster. Jag har nog aldrig nämt det, men alla mina tre systrar är födda i samma månad. 6,13 och 14 juli, så att vi konstant äter gott och fikar i denna månad är ingen ovanlighet :)


Onsdadagen

Idag ska jag försöka göra bort jobbet fort. Ska iväg och infinna mig på en plats kl 13:00 för ett möte. Det ska bli lite roligt men jag har fortfarande inte några funderingar. Förutom det så blir det en lugn onsdag. Det regnar fortfarande, men jag känner mig inte speciellt lidande. Ganska skönt att känna att man inte behöver gå ut och njuta av vädret. Nu åter till jobbet så jag blir klar någongång. Hoppas ni alla har en härlig lillördag framför er!


Eftersom det regnar

Så får man ligga på soffan i myskläder framför en film och äta chips. Det är Ivf precis det jag och älsklingen ska roa oss med ikväll!


Då jag tänker efter

Under de senaste veckorna, eller jag kan nog faktiskt säga de närmsta månaderna. Så har tankarna minst sagt gått på högvarv. Nu i efterhand så inser jag än en gång som så många gånger förut att jag är lyckligt lottad att ha fötts i en sån fin familj. 
En familj som är förstående, som ger stöd oavsett vart i livet man står. 
Jag har alltid gått in med inställningen att allt löser sig. Först nu förstår jag vart det kommer ifrån, jag är uppfostrad i en sån miljö. Vilket jag idag är väldigt tacksam för. 
Allt löser sig faktiskt i slutändan, det viktiga är bara att man har fullt stöd hela vägen. 
Mina föräldrar har egentligen aldrig laggt fram vad dom tycker och tänker i vissa beslut. Utan dom har alltid sagt att oavsett vad så kommer vi hjälpa till och finnas där med stöd för dig. 
Självklart kan det vara bra att höra vad andra tycker ibland. Men det är samtidigt viktigt att veta att man tog beslutet på egen hand. Man blev inte påverkad av yttre faktorer. Utan det var helt och hållet jag som beslutade. 
Jag minns bara dagen då jag fortfarande var sexton och stod inför ett beslut som verkligen kunde förändra mitt liv. Om jag hade agerat annorlunda än vad jag gjorde då skulle jag nog inte sitta och ha det som jag har det idag. Utan livet skulle tagit en helt annan vändning. 
Mina föräldrar var väl medvetna om vad beslutet skulle innebära, inte bara för mitt liv utan även för deras.
Men orden jag fick sitter som ettsade i minnet. En kram av min far och mamma som säger att du ska göra precis som du känner. Du är mogen för detta och kommer fixa det.
Jag har många gånger funderat på hur livet skulle sett ut idag om jag agerade annorlunda. Jag ångrar mig inte, men jag kan inte låta bli att fundera. 

Jag känner mig fullständigt tillfreds med vart livet är påväg och hur det har utvecklats. Självklart kommer det bli en hel del pusslande och antagligen mer komplicerat än vad man kunde drömma om. 
Men det är också påväg att bli så mycket bättre än vad jag kunde föreställa mig. 


Små fix

Äntligen har jag tagit mig tid till att fräscha upp naglarna. Nu är den utslitna orange färgen ersatt av en rosa färg på både tå och finger naglar. Det känns redan så mycket fräschare. Finast är och avslutar på gymmet så snart ska en middag skapas här hemma.


Regn

Nu regnar det för fullt över Umeå. Sen i lördags har vi bara gått och väntat på att det ska komma. Jag är ganska säker på att det är ett välbehövligt regn för oss alla. Nu in och göra de sista jobbrycket innan jag är klar för dagen!


Godmorgon

Efter världens sämsta natt börjar nu dagen. Vi har haft två enerverande flugor som har stört både hundarna och oss. När jag kommer hem ska dom utrotas!


Godnatt

Då avslutar vi dagen för att sova ikapp lite förlorad sömn. Godnatt bloggen!!


Middag

Idag blir det en mindre kulinarisk middag. Men det duger gott och väl. Kokt potatis med korv och bacon. Självklart en sallad till, men även den lite väl mager.


Godmorgon

Med ABBA som spelas i radion sitter jag och äter morgonfika. Har precis skrikit på Esther som förutom sin skofetitich har som Fabian börjat gnaga på möbler. Det är något med afghaner i den här åldern. Trotts och dövhuvve, som jag längtar tills även hon har nått Rasmus mognad. Han som har gått från en fullkomligt besvärlig osäker valp till en klok vuxen kille.


Woohooo

Nu fungerar äntligen blogg appen! Nu kommer bild uppdateringarna bli mer vanliga!! Nu har vi röjt upp här hemma. Snart bär det iväg till Ica för att handla ingredienser till middagen. Blir hemmapizza.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3402244/images/2012/pic_4ff97971e087c311f9002dd7.jpg" class="image">


Gårdagen i Vännäs

Vi gled runt på marknaden med två vänner. Åt stripps, mjukglass och munkar. Hälsade på folk och såg en klotter turnering.
Varmt, mysigt och trevligt!
Tyvärr han vi inte med att bada hundarna, det blir en annan dag!

Idag ska det röjjas lite här hemma. Ett inferno av kaos har brutit ut. Vi skyller på en allt för trevlig helg!

Innan Vännäs

 
Trevlig Lördag till er alla!!

Vännäsdagarna

Idag är det lördag och andra helgen i juli vilket alltid betyder vännäsdagarna!
Marknaden har faktiskt varit mer efterlängtad i år än andra år. Jag vet egentligen inte varför för det enda jag ska uträtta är att köpa strumpor. Det är ett måste på marknader, förra året blev det bortglömt så i år har jag lite att ta igen.

Just nu så är finast på gymmet själv ska jag ta en dusch och göra mig redo för dagen. Det blir en lång dag med marknad, familj och vänner, hundbad och middag hos svärföräldrarna.
Jag har tippat för en super trevlig lördag!

Gårdagen bjöd på middagsfrämande och god dryck till sent in på natten. Det blev en mycket trevlig kväll men jag måste erkänna att jag somnade på sju röda då huvudet snuddade kudden.

Nu mina vänner ska jag ta tag i lördagen.

Middag

Doften av kolgrillat i sommarvärmen. Toppat med sallad fylld av granatäpple, jordgubbar och sockerärtor.
Med gott sällskap.

Det här är vardagslyx!

Sängmys

 
Jag tror han har blivit bortskämd våran Rasmus. Fast han kanske alltid har varit det ^^

Solig helg!

 
TREVLIG HELG TILL ER ALLA!

Fredagskänsla

Umeå bjuder på värme! Sol, blå himmel och en stark helg känsla!

Ikväll blir det eve ett första besök på stranden. Doppa en tå i vattnet och bara njuta av hur fantastiskt allt har blivit. Nogallt finns det mycket man kan klaga på. Men de bättre sidorna väger tyngre, vi njuter!

Imorgon åker vi in till Vännäs för marknaden. Ska träffa massa vänner och umgås. Vi skippar dock festligheterna på kvällen och åker vidare till Tvärålund för middag.
Jag hoppas vi ska hinna med ett stopp i ramsele också så hundarna får bada.
Igår gick vi ner till hällan vid sjön och lät hundarna svalka sig. Esther var fruktansvärt skeptisk fram till ögonblicket jag och Rasmus traskade ut. Då studsade hon efter och efter det fanns det ingen hejd på damen. Det var dock väldigt mycket folk och hundar så vi kunde inte släppa lös henne. Därför är ramsele bättre!


Tårar

Lyckotårar!
Det är nog det ända jag kan berätta än så länge, lyckotårar!!

Nu kommer dom..

Bilderna alltså.
Först ut är vårat underbara sovrum, det är en del småfix kvar men känner mig faktiskt riktigt nöjd! 
Lampan ovanför sängbordet och texten ovanför sängen är just nu lite för myckt åt vänster. blev lite ändringar då spjälsängen skulle in.. Men det ska vi ordna!!

 
Här är köket och en bild på mitt skott från Afrika, det är typ en ranka som växer som ogräs ^^
 
 
lägger ut bilder på vardagsrummt också. Där har vi inte gjort någonting än så länge. Vi tänkte låta det rummet vara för tillfället nu då vi behöver spara pengar, Men det ser ändå helt okej ut, skär sig lite mot övriga lägenheten men det kan vi leva med.

 
Vad finns mer här hemma, en hall med en vit byrå och en hatthylla. Där finns det fortfarande mycket att göra men vi tar det som det kommer. Sen står det även ett databord i vardagsrummet men det var inte värt att ta kort på ^^

Tisdag

Jag kan nu berätta att vårat köksbord är fullt brukligt. Gårdagens middag blev en succé men vi har dock inte riktigt kommit fram till vart "våra" plattser är runt bordet. Vi måste nog känna oss för lite mer^^

Idag blir det en lugn dag med uppladdning för morgondagen som kommer bli en minnesvärd stund. Jag är onekligen lite nervös men är övertygad om att det kommer gå bra!

Helgen

Den flög förbi som förväntat. Hela lördag kvällen och söndagen spenderades bland Ikea ritningar, miljontals skruvar och suckande och stönande. Men nu står allt där det ska. Vi känner oss extra nöjda med sovrummet, blev lite fix och trix för att få platts med allt men slutresultatet blev riktigt bra.
I eftermiddag inviger vi köksbordet med en kycklingmiddag. 
Bilder på allt kommer lite senare, har fotat men att hitta motivationen att föra över dem på datorn ha inte infunnit sig. Men det kommer!!
 
Idag blir det jobb till mitt på dagen, sen hem och dona lite. Funderar på att dra fram symaskinen och sy om lite gamla lakan till bäbislakan. Men jag får se vad jag åstadkommer.
 
Hoppas ni alla får en härlig start på veckan. Vissa harbörjat semester och njuter nog för fullt! Men jag missunnar inte ;)

Efter ikea

Igår startade vi dagen allt för tidigt för att vara en lördag. Jag och afghanerna var ute innan 06 och promenerade i ett blött Umeå. Sen styrde vi mot Sundsvall där närmaste Ikea butik är belägen.

Vi var effektiva, anlände tio minuter efter att dom öppnat så att hitta parkering var en barnlek. Vi gick direkt upp till möblerna, tittade på allt möjligt och njöt av omgivningen. Vi åt den välkända köttbulle menyn för första gången och kunde konstatera att den va riktigt god. Självklart blev det efterrätt! En rabarberpaj och en choklad kaka. Riktigt gott och en lagom uppladdning.
Nere på små plocket plockade vi på oss en ny servis, glas och bestick. Nytt diskställ i rostfritt med bestickburk till. Två par gardiner, diskborstar, en bordslampa, en rya matta(vet inte hur det kommer fungera med hundar och grus, men vi ville pröva).. Och en hel del mer småplock.
Vi fyllde ett släp på hemvägen och spenderade lördag kvällen med att skruva ihop möbler. Vi har nu ett stort köksbord som nästan rymmer en hel arme, sex matstolar köpte vi till. Det blev även en byrå till hallen, ett vitrinskåp till både mig och lillasyster, en spjälsäng och ett extra klädskåp.

Så nu efter denna resa ska vi leva som sniglar fram till den 13:e då jag får min lön ^^

Idag fortsätter vi skruvandet men ska även till pengis för att lämna tillbaka släpet och ge Kajsa vitrinskåpet hon beställde.

RSS 2.0