Nu startar dagen på riktigt

 

I år skippar vi förrätten. Till varmrätt följer vi ett tema. Västerbottensost. Det blir broccolipaj med västerbottensost och självklart den traditiomella västerbottensost pajen. Till detta kommer vi ha en blandsallad med nötter.
Till efterrätt serveras det en jordgubbs cheescake och det nya året firas in i gemenskapen av god vänner.

 

Enjoy the last day of the year!


Det nya året


Idag är dagen vi väntar in början av det nya året. Det nya året som förhoppningsvis kommer bjuda på färre tårar än vad 2012 har erbjudit.

Här på istidsgatan ska jag nu börja dagen. Göra mig och lägenheten nyårsfin och sen förbereda dagens efterrätt.

Vi får höras senare. Ett annat år helt enkelt. Här på bloggen kommer ingen nyårskrönika.

Jag säger istället.. Jag hoppas ni alla njuter av dagen. Firar in året försiktigt och inte skrämmer livet ur levande ting med buller och brak. Som tur är så har afghanerna aldrig lyft huvudet av raketer och smällare. Men det finns många andra som får dagen förstörd pga detta. Jag kan alltid önska att människor tar det i tanken. Även om vi alla nog förstår hur året kommer inledas för många.
 

Ta hand om er!


Onesie

 
Jag måste bara visa er vilket underbart klädesplagg V har fått av min mor.
 
 
Den är inte bara söt framtill..
 
 
Utan baksidan är minst lika söt :)
 
 
Jag och Christopher har även fyndat. Fem nya klädesplagg till de små för 150 kr. Inte för att vi behöver något mer här hemma. Kläder det har vi nedpackat ända upp till fyraåringar. Men nytt är ändå lite, lite mysigare.
 
 
Hoppas ni alla njuter av lördagkvällen. Det gör vi nämligen här på Istidsgatan.
 

Ta hand om er!


Några dagar senare

 
Under dagarna efter jul har det inte hänt speciellt mycket för oss på istidsgatan.
Jag har varit försjunken i mina små pyssel projekt. Tänkte börja morgonen med att visa er en ny mössa.
 
Bland mina garner ligger även något som ska likna tjockstrumpor så småningom.
 

Ta hand om er!


Julafton

Idag, eller rättare sagt igår då klockan nu krypit en bit efter midnatt var det julafton. Dagen vi firar med god mat, gemenskap och Kalle anka.
Dagen då alla barn står i fokus.
Barn som väntar spänt på farbrorn i rött, att tomten ska kliva innanför dörren.

Den dagen är nu över. Idag skulle jag varit höggravid. Kanske till och med haft vår dotter i min famn under julen. Idag är det inte många dagar kvar tills det att hon var beräknad. Idag som är dagen då våra barn står i fokus har känslorna pendlat. Jag har pussat Sam på pannan, busat med Alexsander och kramat om flickorna. Vi har klappar till V som väntar på henne. Dagen har varit underbar. Sådär julig och mysig som bara julafton kan vara.
Men bitvis har ögonen tårats. Ett steg undan. Andas in, andas ut och le igen.
Det är julafton och det har varit en underbar dag. Men det har gjort ont i hjärtat. Då hon som väckte så många känslor hos oss inte finns längre. Allt vi har är lite bilder. Lite bilder och din urna. Din jävla, förbannade urna!

Thea hon älskar dockor. Jag ljuger inte då jag säger att den flickan borde kunna öppna ett eget dock museum. I år anslöt sig en ny liten docka. En bäbis som kan gråta, skratta och suga på nappen. Ett flickebarn som hon virat in i en gammal bäbisfilt. Thea går runt och söver sin nya docka. Gungar sådär som hon så många gånger sätt vuxna göra.
Mormor frågar vad hon döpt den nya dockan till.
Smulan..
Mitt hjärta stannade upp och ögonen blev blanka.
Den tösen förstår så mycket mer än vad jag någonsin kommer förstå.


God jul läsare

Vi hörs nog inte fören efter jul.
Hoppas ni alla njuter av maten, kramas och umgås.
Och bli inte allt för rädda för tomten:)


Lilla Julafton

 
Julafton kom någon dag tidigt till istidsgatan. 
Sådär tre dagar tidigt. Mina garner anlände nämligen igår. Så ni kan nog gissa vad jag har sysslat med.

Ännu en mössa är färdig. Funderar just nu om det ska bli en ugglemössa eller om den ska få vara färdig som den är.


Vad tycker ni?

 
 
Nu tror ja att jag ska försöka mig på något annat. Funderar på tofflor. Men är även lite sugen på att försöka virka en liten klänning. 
Jag får helt enkelt se vart insprationen tar mig.
 

Här är mina nya garner förresten

 
 
 

Vi hörs!


Godnatt bloggen


Va hände?

 
Ikväll är valpsuget sådär fruktansvärt jobbigt.
Jag vill inte ha en valp just nu. Inte alls.
Men jag saknar babytänderna, valpmagarna. De korta stunderna av lek som sedan avslutas med mysstunder.
Ikväll saknar jag valptiden, imorgon hoppas jag det gått över.
För någon ny valp blir det inte än på ett tag.
Men lite bilder kan jag bjuda på. Inga bilder med kvalite. Men bilder med Fabina och Rasmus som mini afghaner. För även de har varit små. Väldigt små.

De var ganska lika i färg som små. Ivf tyckte många i vår vänkrets detta. Ni får väl se om i kan avgöra vem som är vem på bilderna :)
 
 
Förutom valpsuget så saknar jag mina afghaners hårsvall. För jag kan erkänna att jag är lite ytlig ibland. Jag tycker mina hundar gör sig bäst i sin pälsskrud. Ikväll saknar jag det lite extra mycket. Men med en nöjd snarkande Rasmus vid min sida som inte längre snubblar på sin päls längre så tror jag ändå han har det bäst såhär. Men hans matte saknar hans bländande skönhet. Hur pälsen i rörelse kunde få mig att stirra på honom i timmar. Min vackra Rasmus, va har matte gjort med ditt hårsvall..


Det tar tre år att få en fullpälsad afghan. Tre år är en lång tid, men det var först vid tre års ålder jag kunde titta på Rasmus och se afghanen i pälsen. Allt innan var kort, spretigt och galet :).


Afghan minnen

 
Jag följer några speciellt utvalda hundbloggar.
Bloggar som handlar om våra alldeles speciella vinthundar. Förutom det så har jag även börjat följa en blogg med arbetande taxar. Den sistnämda bloggen bara för att Christopher nämde att han kan tänka sig en tax. 
En tax av alla raser, märkligt val enligt mig. Men jag är inte sämre än att jag kan tänka mig lära mig lite om rasen.

Hur som alla dessa bloggar om hundar mitt uppe i julstöket får mig att minnas vår första julen med afghan och gran. 
Jag var så ivrig, att äntligen få ställa fram granen. Visserligen en helt vanlig plastgran. Men så mycket julkänsla som en enkel platsgran kan frambringa. Julkulor, smälkarameller, glitter och julstjärnan. 
Med belysning på det så var julstämningen toppad. 
Rasmus som då var en yngling, pigg och galen. Preis sådär knäpp och galet jobbig som bara en afghan kan vara. Eller jag rättar mig, som bara Rasmus kunde vara!
Han hade nyfiket betraktat hela spektaklet. Funderade säkert mycket och länge vad matte pysslade med. 
Något som liknade ett träd men som inte luktade som de borde stod helt plötsligt i vårt vardagsrum.
Som sagt Rasmus travade snabbt fram då allt var färdigt. Gick ett varv, sänkte näsan vid stammen. Nosade en stund till hans helt på aoutomatik lyfte benet och gav trädet som inte luktade träd en pinkskvätt. 
Precis så som han gör ute. Inget fel i det ansåg nog han. Men att pinka inne är inget husse och matte uppskattar. 
Det hände bara en gång, Rasmus blev nog skrämd av tjuten som kom från husse och matte. Stackarns Rasmus, enligt han så gjorde han inget fel. Han gjorde bara som han alltid gjort. Pinkat på träd.



Ett annat roligt minne som smyger sig på är alla gånger jag tömt akvarium. Första gången Fabian fick vara med var han nog inte mycket äldre än tre månader. Jag placerade gruset i icapåsar på golvet och vänder mig om för att fortsätta i akvariet. Ett rasslande ljud hörs, jag vänder mig om och hinner bara se en afghanrumpa rusandes ur rummet. 
Nogallt förstod jag vad han pysslade med men jag kunde inte låta bli att le. Jag återgår till akvariet och hör hur han smyger bakom mig. Han måste trott att han var totalt osynlig, dyker ned i påsen med smågrus och tar en redig tugga. Grus är inte det bästa att äta så det slutade med att jag fick plocka grus ur en onödigt stolt valps mun och lägga påsana på en mer svåråtkomlig plats. 



Älskade, älskade Fabina. Du var så onödigt modig, morsk och kaxig. 
Min bäbisnäsa.
Bäst helt enkelt!
Han slutade aldrig att jaga fiskarna i akvariena. Jag torkade nog näsmärken varje dag och ljudet av hans näsa som drar mot glaset kommer jag aldrig glömma. 
Jag har en lykta i vårt köksfönster, den påminner om Fabian. Den stod på hans tid i vårt vardagsrum. Den var utmärkt att kleta afghansnor på tyckte Fabian. Hans matte var inte lika övertygad, men vad ska man göra. 

Idag har vi näsmärken av Esther, inte på något akvarium utan på balkkongdörren. Vi har kommit till ett skede att jag inte orkar putsa glaset längre. Det är ändå nya näsor lika snabbt som jag hinner resa mig upp och lämnar dörren. 
 
Afghaner i all sin prakt. Dom är underbara. Kärleksfulla. Och vill gärna ligga på sin matte.. eller husse. 
Det är jätte mysigt, jag lovar. Speciellt efter en blöt promenad i skogen ;)
 

 

Ta hand om er!


Den där mössan - Igen

 
Ni får ursäkta om jag är tjatig. Men virkningen verkar ta upp halva mitt liv just nu.
Min restgarnsmössa lovade jag nya bilder på idag och det ska nu få. Jag har inte sytt in alla garnstumpar ännu. Lite blandade färger men den fyller nog sin funktion.

Fungerar till barn från 6-9 månader.
Den är virkad i stolpar, fasta maskor och smygmaskor. 





Nu måste jag vänta på de nya garnerna innan jag kan påbörja något nytt.
 

Vi hörs!


Torsdag - Snart helgen innan Julafton

 
Allra först tänkte jag dela med mig av länken jag lovade igår.
Klicka på bilden nedan för att komma till bloggen.
Förutom tippset på hur man skarvar utan att behöva sy in tråden så delar hon med sig av mycket annat intressant.
 
 
Annars mina vänner ska jag återigen här på istidsgatan begrava mig ned i fisk och kraftverksvärlden. 
Jag känner mig stressad. Egentligen tror jag inte att jag behöver det. Men det kanske är bra. Då motiverar jag mig till att skriva. 

Igår hade vi en mysig hemmadag med V. Jag och V sjöng visor och hon stod för hoppandet i hoppgungan. Vilket blev fruktansvärt uppskattat då hon hädanefter ansåg att gåstolen fungerar minst lika bra att hoppa med. 
 

 
 

Hoppas ni alla får en härlig torsdag!



 


 

Den absolut bästa!


Inga garner

Mina garner har ännu inte hittar hit. De skickades igår. Jag hoppas de kommer imorgon. Av garnstumparna som fanns kvar skarvade jag ihop till en mössa. En vanlig mössa med öronlappar.
Övade lite teknik och har nu börjat göra några försök till att virka en blomma att pryda denna märkliga mössa med.

Ni ska få bättre bilder imorgon. Mobilbloggning är inte optimalt.
Ikväll är allt ni får en tjuvkik då V agerar modell.


Ojoj

Mina vänner, jag tror jag börjar bli galen. Denna virkning stör min vardag, det är så mycket jag borde göra men istället funderar jag på virkningen och längtar till att få fortsätta.

I natt har jag drömt hela natten om olika virkprojekt. Drömmandet avbröts då jag var som mest upprörd över att jag hade virkat slut på det blå garnet.
Var kommer detta sluta. Nu innan jag startar dagen har jag googlat runt för att hitta nya mönster. Påbörjade en ny mössa igår men är inte nöjd med hur den verkar formas. Jag har hittat lite nya idéer idag som jag ska prova. Sen har jag även hittat ett utmärkt tips på hur man kan fortsätta virka utan att fästa garnet på det traditionella viset. På detta vis slipper man sy in ändarna!!
Jag kan lägga upp en länk för er som är intresserade senare.

Nu ska denna halvgalna kvinna, eller som Christopher säger "min virktokiga blivande fru" <3 gå ut med afghanerna.

Vi hörs senare!


Garnbeställning

 
Såhär i juletidet är vi alla värda en tidig julklapp.
Jag hoppas åtminstone att min ska ta sig fram i tid. 
Det är nämligen så att jag väntar på ett paket. Ett efterlängtat paket. Mina garner är slut, allt är uppvirkat och det kliar i mina fingrar. Så nu väntar jag på tolv nya garner, tolv garner i olika färger. Tolv garner och en till virknål.
Jag känner mig minst sagt som ett barn på julafton.
Nu hoppas jag bara att paketet hinner fram innan helgen. Jag hoppas verkligen!
 
Detta är färgerna som mina framtida alster kommer få bära.
 
 

Godnatt på er, det kommer en ny dag imorgon.


Ugglemössa

 
Jag tog en paous i mitt virka efter mönster stolpgruppshistoria.
Satt mig istället ned för att virka lite på frihand och se vart fantasin tog mig.

Slutresultatet blev en ugglemöss för babysar från 0-3 månader.
Känner mig ganska nöjd.
 

Godnatt läsare!

 

Söndag i all sin prakt

 
Idag inledde jag och Christopher - Städa hela lägenheten dagen. 
Normalt är jag ganska pedantiskt, så pedantisk det går att vara med två afghaner utan att bli manisk. 
Men i veckan har jag inte tagit fram dammsugaren en enda gång. 
Så idag involverade jag även Christopher i mitt städande. Det såg nämligen ut som att något hade dött här inne, framför allt på golven.

Nu är det städat, rent och så fint det kan bli. Beslutade att möblera om i vårat vardagsrum för att få en större yta. En större yta för V att röra sig på nu då hon snart kryper fram obehindrat. Själv gillar jag det verkligen inte. Men jag måste nog acceptera att det blev bättre såhär. 
En ny soffa står högt upp på min köpa in lista!
Även ett databord så jag kan få sprända det förfärligt fula databordet. De borde inte ens få tillverka så fula skapelser!

Omöbleringen innebär dock att vi måste borra om i taket så lampan kommer ovanför rumsbordet. Även borra om i vägge så ljudsystemet blir rätt placerat. Lite småfix helt enkelt. 

Bjuder på två bilder på fina Sam. Sen även på ytan i vardagsrummet. 

 
Nu ska jag fortsätta dagen med att virka. Har spenderat de senaste dagarna med att försöka mig på en mössa som bara ska virkas i stolpgrupper. Jag har lärt mig hur man gör. Men är verkligen inte nöjd med hur garnet ser ut. Så jag drar upp alltihopa och får lägga in - köpa nytt garn på min investerar lista också. Även en lite större virknål, sen ska jag nog ge mig inpå stolpgruppsmössor igen.

Julklappar, stan, hamburgare och soffmys


Ikväll, hemmagjorda älgburgare med dressing a la Christopher.
Skräckfilms maraton med pigelindrink och gott.

Tidigare idag, de sista julklappsinköpen ordnade.

Igår, fina Sam och syster Emma var på besök.

Just nu, jag och Rasmus myser i soffan medan Christopher kockar i köket.



Godmorgon bloggen

Tänkte börja lördagen med en förmiddagshälsning innan jag och afghanerna börjar dagen.

Godmorgon läsare!!


Dom har äntligen mobiler!!

Emma och Johnny är sakta påväg tillbaka. Dom har nu mobiler :D


Premiärturen

Jag har ju glömt att berätta för er.
Allt som var tänkt blev ju inte riktigt som vi planerade. Allt som påminner och gjort mig ledsen packades ned och bars upp på vinden. Alla kläder och spjälsängel fick stå kvar på gott och ont.
För visst har det slitit i hjärtat varje gång jag gått in i sovrummet och kikat på allt som inte blev som det skulle.

Men förra veckan då tog jag mig upp, upp på vinden och monterade ihop vagnen. Vagnen som smulan skulle få sin premiärtur i. Vagnen jag drömde mig bort med. Såg mig med Christopher och två afghaner trotsa snörusket och promenera på våra dagliga promenader. Nu blev verkligheten inte riktigt så. Men i onsdags då tog jag tag i allt som tagit emot. Jag bäddade ned V i vår vagn tog med Christopher och afghanerna ut. V godkände vagnen och somnade på två röda. Det var snöigt men inte kallt ute. Vi vandrade på och vagnen fungerade riktigt bra i snön. Breda hjul som rullade på, lätt att styra och ingen snö snöade in. Jag glömde dock helt av mig i hela processen, vi har ju hela tre åkpåsar! En som jag hade då jag var liten, fodrad med nått som liknar lamm. Sen även en nyare modell som ska klara -30 och sen en lite beigare variant. Men det blir en annan dags projekt. Det känns ju trots allt väldigt fel att inte pälsa på de små onödigt mycket kläder i vinterkylan. Men om jag har förstått det rätt så behövs inte de onödiga klädesplaggen i en riktigt bra åkpåse.

Hur som känns det bra att jag tog steget med vagnen. Nu står den utanför lägenheten och jag ser den varje dag. Det gör inte ont på samma vis då jag ser den, jag minns istället tillbaka på alla de oroliga minnena.

Ta hand om varandra!


Vi har inte glömt

Att det är lucia idag. Vi firar den bara inte. Om vi vore hemma i Vännäs hade nog både jag och Christopher som vanligt åkt för att kika på Ida och Thea, på deras lucia. Men i år nöjde vi oss med skinkmackor. Riktigt goda. För årets julskinka det blev en höjdare, mer än godkänt av Christopher. Så nu blir det ständigt kvällsfika fram till julafton.
Vi tjuvstartade även lite med julen till middag. Prinskorvar på riktigt vis, med skurna ändar så kronan kom fram.

Julskinka, prinskorv och julkalendern på lucia. Nu då jag tänker efter blev det kanske lite mycket av det goda. Men vi ser det bara som en provsmak på det som komma skall. Om ganska precis elva dagar kommer nämligen den bästa julen på länge upplevas. Vi alla samlade under samma tak. Det var längesedan. Ett plus i kanten är även att det verkar som att jag ska kunna röra mig denna jul. Förra året då var det ryggläge i soffan eller sängen som gällde.

Men för att avsluta inlägget så som det starta så får lucia mig att minnas tillbaka. Då jag gick i sexan och fick vara skolans ända lucia. Lucia med levande ljus i håret. Vit klänning med det röda bandet. Jag var först i ledet som stegade in i en mörk gympasal. En gympasal fylld till sin brädd av föräldrar, släckt och vänner. Det är något speciellt med lucia, lussebullar, pepparkakor och alla människor.

Hoppas ni alla har haft en härlig luciadag. För vi på istidsgatan, trots vi inte har firar något nämnvärt så har vi haft en utmärkt luciadag!



Känner mig onödigt duktig

 
Planen var att färdigställa tentan under veckan.
Nu har jag skrivit allt. Hur gick det till? På söndag ska min engelsktalande syster får inspektera och godkänna innan jag vågar mig på att lämna in mitt verk. Detta innebär att jag kan fortsätta med examensarbetet som planerat.
Måste även räkna lite på generatorn så inte kunskaperna faller i glömska inför tentan efter jul. 
 
Men jag ville bara berätta för er att jag känner mig onödigt duktig.
Hoppas ni läsare har en härlig torsdag.

Jag ska fortsätta den med att röjja upp här hemma. Både jag och vårat hem behöver lite omvårdnar!


Vi hörs senare!


 

Tenta

Hemtenta i teknisk engelska. Så fantastiskt roligt.. Eller inte!
Igår betade jag av allt som va enkelt. Idag ska jag gräva mig djupare och förhoppningsvis göra klart grovjobbet.

Min plan är att bli klar innan veckan är slut. Motivationen är nere på noll och jag borde egentligen ägna min tid till examensarbetet som ligger som ett orosmoln över mitt huvud dagarna i ända.

Men jag ska inte klaga, detta är nog ända gången vi faktiskt haft saker att göra under denna utbildning.


Det var ingen nyhet att det skulle bli trångt

 
Vi bor i en öppen två, ganska stora ytor och med ett fint ljusinsläpp under dagen.
Att det skulle bli trångt här var vi väl medvetna om. 
Jag och Christopher, två hundar och två barn. Nu är det ju dock bara jag och Christoper, två hundar och ett barn två dagar i veckan. Ett barn gör det inte speciellt trångt. Vi märker nog av det mer dagen vi är fyra och två hundar.
 
Men idag har vi fyllt ut lägenheten till sin brädd. Det var trångt och svårt att ta sig fram på vissa ytor. Men egentligen tyckte jag inte det var så besvärligt. Idag har det nämligen varit jag och Christopher, afghanerna och V. Sen fick vi besök av Maja med hundarna.
Så vi klämde in fyra hundar tre vuxna och ett barn i vår tvåa. 
Det gick bra, tur hundarna är skötsamma och att V inte alls verkar berörd av att det går omkring fyra fyrbentingar.
 
 
Gåstolen är en julklapp från jag och Christopher. Tur vi inte har avslöjat det för V ännu, så det blir en överraskning då hon öppnar paketet ;)

Godnatt


Vi på istidsgatan säger nu godnatt.
Jag intog första bästa soffplats och plöjde igenom lite serier.
Christopher har spelat lite dator.
Man kan nog säga att vi har haft en lugn kväll på istidsgatan.

Godnatt folket!


Tisdagsfix

 
Igår vart som sagt ett fiasko.
Idag tänker jag ägna dagen till att handla och ordna här hemma. 
 
Vi har startat dagen i vanlig anda med en promenad. Promenaderna sen jag kom hem från Jokkmokk är dock inte längre speciellt roliga. Ivf inte för mina fötter då mina enda vinterskor har gått sönder. Det var visserligen en tidsfråga men jag hade ändå hoppats på att dom skulle hålla vintern ut. 
Så istället för att ha ett par varma vinter stövlar på fötterna får jag nu ha ett par stövlar med klack. Visserligen fodrade men de håller verkligen ingen värme inne, släpper in fukt genom dragkedjan och är inte alls ämnade för att plumsa i djupsnö i skogarna. 
Men jag får väl se det som så att då jag möter folk i skogen så har jag åtminstone de snyggaste skorna.. Eller så tittar de bara konstigt och tänker att jag måste vara sinnesförvirrad som plumsar fram i högklackat i 14 minus. 

Det är nog oundvikligt att jag måste investera, men jag ska dra på det lite till. Härda ut och ta mig ut i skogen. Bara för hundanas skull för om jag inte hade dem skulle jag istället krypa ned under en filt i soffan ;)
 

Vi hörs senare!

 
 

Ikväll blev en dålig virk kväll

Det var upplagt för något magiskt.
The, ballerinor och mitt virk projekt.
Men vad händer, istället för att snart färdigställa ett ny kreation satt jag i fyra timmar och funderade på stolpgrupper som inte alls ville som jag.

Avslutade kvällen med att riva upp allt, packa ihop och tröst äta bullar.
Vilket fiasko!

Nya tag imorgon.

Godnatt mina vänner.


Hur gick det med orkidén?

 

Den blommar för fullt och en ny knoppstäng har dykt upp.

 
 

Finbesök


Medan mamma Emma var på jobbintervju passade Alexsander, Johnny och Samuel på att hälsa på.

 

Lätt de sötaste pojkarna!

 

Färdig mössa

 
Nu avslutar jag kvällen här på istidsgatan med att visa upp bilder på den färdiga mössan.
Känner mig faktiskt riktigt nöjd med den i slutändan ändå.
 

Hur går det med virkningen?

 
Jag har inte slutat upp med virkningen, bara haft lite annat att pyssla med.
 
Idag tog jag fram virknålen igen, har snart färdigställt ännu en mössa. Har ännu inte bestämt vad jag tycker om den. Kan vara färgerna som gör mig tveksam. Måste investera i lite andra färger för dessa två passade verkligen inte speciellt bra ihop.
 

Fullt hus

 
Idag har det varit fullt ös. Christopher tog en tidgi kväll och själv sitter jag uppe och pysslar med lite sånt som jag inte haft tid med under dagen. 
Lisa tid kan man nog kalla det.
 
Dagen har vi spenderat i Penglund med min äldsta syster och hennes två barn. Tre barn, två hundar en katt och sex vuxna.. Fullt hus måste jag erkänna och huvudet känns sådär lagomt mosigt efter en hel dag.
 

Godmorgon


Jag är med i en grupp, en grupp för oss som fick avbryta. Tänk att människor som inte känner varandra kan uppleva precis samma känslostorm. Det är nästan så att vi pratar åt varandra. Åt dem som inte orkar eller bara lyssnar på dem som är mitt uppe i det.
Det finns inga ord som kan beskriva det vi upplevt. Men ändå, då vi pratar om det dyker det upp samma beskrivningar och ordval.

Att prata om det är en bit påvägen till ett accepterande. Förmodligen händer det inte mig igen, men väldigt många efter mig. Det var någon som sa att man har förändrats, det är sant. Jag vet inte hur, det är mer en känsla. Jag har kommit närmare mina känslor och känner något underligt lugn. Jag har förändrats och jag tror dem som känner mig har märkt av det. Men konstigt vore annat. Vi hade ett liv hos oss som för oss var vår verklighet. Vi beslutade att avsluta livet, livet vi skulle ge trygghet.
Ut kom en liten bäbis, en flicka som förändrade så mycket. Även fast hon inte är med oss idag på de vis vi hade önskat. Så hände något, vad kan jag inte sätta ord på.

Jag saknar henne varje dag. Att trycka på magen och få en spark till svar. Att vara igång en hel dag, sätta sig ned och få en hejspark. Att lägga sig för natten och va så trött att ögonen gick i kors. Men lillan där inne ville ta sista dansen innan sömnen. Jag kunde inte låta bli att vara vaken, känna hur hon bökade runt och gjorde det bekvämt innan jag somnade.
Jag saknar henne och det gör så ont ibland, jag känner mig så otroligt trasig.
Men jag älskar henne, hon gjorde mig obeskrivligt lycklig.
Hennes väldigt små händer förundrar mig. jag la mitt lillfinger i hennes hand och det såg enormt ut, men hennes små fingrar och mini naglar hade kunnat krama min fingertopp.
Och de små, små fötterna. Tänk att man kan ha så små fötter. Hur skulle de någonsin hjälpa henne stå ^^ men sparka mamma det kunde hon minsan!

Mamma det är verkligen ett ord jag har svårt att få in. Jag har aldrig smakat ordet mellan mina läppar. Christopher har provat en gång "det är hon som är mamman till barnet" till krematoriet. Så märkligt det var. Mamma. Jag vet inte men jag har nog svårt att acceptera det. Va mamma men vår flicka är i himlen. Märkligt.

Men självklart är jag hennes mamma och Christopher hennes pappa. Vi är det enda hon kände till. Vi är dom ända som kramade henne, vi var hennes verklighet. Aldrig skulle jag ta det ifrån henne. För även om detta inte är något jag nämner. Så är det ändå så, vi fick barn- en flicka- hon föddes bara lite mindre- hon levde men inte lika länge- hon är begravd- hon fanns.

Vi blev föräldrar till en tjej som inte kunde stanna längre. En jätte fin flicka.
Som får mig att gråta och skratta på samma gång.

Ett minne jag sparat är första gången hon gav Christopher en spark. Dagen innan avbrytandet. Hans lycka och mina tårar. Det var så sorgligt men samtidigt en så fin stund. En hejdåspark kanske.


En tidig julklapp

 
Julklapparna till alla barnen är inhandlade.
Att handla julklappar till barn är bland det roligaste man kan göra.

Jag tror miljön smittar av sig på oss vuxna. 
Miljön är så härlig, enkel och lättsam.

Jag unnande mig, oss.. Hur som. En tidig julklapp fick jag med mig hem iaf.


 
Tre små dinglisar.
En giraff med en klämma och en katt som är sammanlänkad med en kanin. Barn ska präglas med kaniner!! ;)
Det är bara att konstatera, det finns alldeles för många fina saker!

Ett Bildinferno

Bilderna får tala för sig själv.

 

Ta hand om varandra!

 
 

Vad jag började med

 
Helt oplanerat hittade jag massa gamla skivor.
Som jag har sökt dessa, utan att veta att det hela tiden har legat i tryggt förvar i min kaninlåda.
 
Nu ska ni få se med vilka underbara varelser intresset började.
Då jag började kaninaveln var det nämligen dvärgvädur fuchsar som var min passion. Dagens Chasmere kaniner. 
Jag var bland de första i Sverige att ta fram manteltecknad teckning på fuchsarna.
 

Underbara djur!

(Ni får ursäkta urusel kvalite men bilderna är ca tio år gammla. Och det är inte samma kanin på varje bild, bara likadana färger ;) )

Jag börjar först med Smörblommans Fighter. Detta var min alldeles första egna dvärgvädur fuchsa uppföninge.
 
Pappa till fighter var Sonic, min första dvärgvädur fuchs. Köpt hos Carina i Pengfors.
 
 
Smörblommans Vinga, en blå manteltecknad dvärgvädur fuchs. Mina allra första uppfödning i denna teckning. Hon och hennes syster Irmelin blev början på många kullar med manteltecknade djur. 
 
 
Men tanken från början var inte att ha manteltecknade djur. Jag skulle rikta in mig på färgen viltgul. Nedan kommer en uppsjö av olika kaninungar i samma färg.
 
 
Men då man vill ha färgen viltgulö kan det även dyka upp lite madagaskar som är en rödbrun färg.
 
 
Detta är Smörblommans Dag
 
 
Och detta är ett exempel pådålig öronställning
 
 
Här ser ni både dålig öronställning och fel färg. Detta är en viltsiames färgad dvärgvädur fuchs. Färgen är inte godkänd på utställningar.
 
 
Lite bilder från en kull, mamman hette Acima och var köpt söder ifrån.
 
 
Sen måste jag bara avsluta med att visa en bild på min underbara Blanz, Blanzeflour som var en franskvädur. En hane på 8 kg. Helt underbart, han strosade runt lös på gården och kunde mysa i timmar. 
 
 

Det här mina väner, det är mer nostalgi än Julkalendern!!


Godnatt läsare


Första advent

 
Idag är dagen vi alla tänder det första ljuset. Ljuset som för mig då jag var liten innebar att nedräkningen till julafton har började. Idag är inte riktigt längtan densamma som den var då. Spänningen och känslan av ohygligt långa dagar sitter inte kvar. 

Idag är första advent för mig stället en väldigt mysig tid. En tid då man ska vara tillsammans. Man stället fram ljusstaken på bordet. Dukar fram en onödigt god frukost och slår på julkalendern. Avnjuter frukosten i tysstnad tillsammans och skänker en tanke till allt man är tacksam över. Påminner sig själv om det man inte ska ta för givet. Skenet från första adventsljuset och de kyliga vädret utomhus får december att bli till den bästa månaden.

Men första advent 2012 är inte som de andra adventdagarna. I år har inte ett enda ljus tänts. Inte en julprydnad är framställd. Sommargardinerna hänger fortfarande i fönsterna och känslan av jul är helt bortblåst. Det enda som påminner mig om vilken månad vi har är kylan och snön utomhus. 
Snart, väldigt snart är jag hemma igen. Hemma för att stanna en längre tid. Ladda om för att orka med finalen, vecka 11 är nämligen min allra sista skolveckan. Efter vecka 11 har jag ett examensbevis i min hand. 
Men innan dess ska jag och Christopher julpynta hemma. Tända ljusen möjligtvis lite sent, men de ska tändas. Knäcka nötter med nötknäpparn och andas in saffrans doften. Vår julkänslan blir lite förskjuten i år, men det kommer ändå bli den bästa december månaden på länge. 
 
 

Ta hand om er!


Julkalender nostalgi

Vilken fantastisk start på lördagen.
Då jag minns tillbaka så minns jag mysteriet på greveholm starkast. Ivarjefall då jag tänker på årens alla julkalendrar.

Det var den julkalendern som var bäst, gav minnen och som jag följde slaviskt. Efter den så har alla andra kalendrar bleknat fram till att jag slutade följa dem.

I år går en favorit i repris. En uppföljare av Mysteriet på greveholm visas och det är nostalgi på hög nivå!


Godnatt bloggen

Vi hörs imorgon!!


RSS 2.0