Första gången gillt

 
Allra första damen är nöjd på mage!
 
 
 

Utflykt

 
I lördags tog vi med oss hela familjen till en sjö inte allt för långt utanfö Umeå för lite grillmys.
Hundarna njöt, V hade oligt, Alba sov och vi njöt av några extra soltimmar.
 
 
Vi hade en bra dag och det är onekligen faschinerande att ha så många hundar. Det blir verkligen en flock.
 

Vi hörs!

 
 

Sommarfunderingar


På tapeten här hemma har vi frågan, ska jag jobba i sommar eller ska jag vara hemma med familjen. Jag är lika sugen på att jobba som att vara hemma. Egentligen behöver jag inte jobba, ekonomin tillåter en lång sommar hemma tillsammans med barnen och Christopher. Men jag kanske bara ska jobba lite, förmiddagar är väl lagomt? Jag har redan jobb, hela sommaren. En lagom tjänst som innebär jobb under förmiddagen, 70%. Det är egentligen alldeles lagomt, då blir det hemma tid allt från 11/12 och framåt. Men det lockar precis lika mycket att bara vara hemma också. Om jag jobbar sparar vi på föräldradagar. Planen är att va hemma minst 1 och ett halvt år, sen ser vi vart vi kommit i livet. Om vi sparar sommaren kan vi förlänga tiden hemma. Magkänslan säger att jag inte vill ha Alba på dagis allt för tidigt. Hellst inte innan två år. Men vardagen ska ju gå ihop också. Jag tror jag kommer jobba, jobba sådär lagomt. Sådär lagomt så att det ändå fungerar att amma, sådär lagomt så jag ändå får mycket tid hemma med familjen. Eller är jag hemma och bara njuter. Vi får helt enkelt se. Skönt känns det iaf att slippa jobbstressen. Vi får helt enkelt göra det som känns bäst.


Lill kusin

 
Som inte är speciellt liten var otroligt fin, och liten. Jennifer, en hel vecka gammal med Alba, tre månader och två veckor.
 
 
Tänk så snabbt man glömmer. Var Alba någonsin så liten.
 
 

Fina, fina Alba

 
Som Christopher säge, du har då ändå det bästa jobbet!
 
 
För att ta hand om den här damen varje dag är ändå bland det absolut bästa!
 
Helgen har letat sig fram till Istidsgatan, snön också för den delen. Det var verkligen något som vi kunde hoppat över. Avskyr slaskiga gator, egentligen bara för att afghanerna ska in i lägenheten efter promenaderna. Jag behöver nog inte försöka förklara hur det blir här inne om man inte håller efter golven hellst två ggr/dagen. 
 
Hur som, vi var på föräldragruppen i onsdags. Jag, Christopher och några andra par. Roligast var nog att "plaska" i pölen. Ivf om vi frågar Alba. Det blev inte så mt matnyttigt sagt, men det blir ett bra tillfälle för barnen att träffas. 
 
Helgen här hemma ska vi fira in med skräpmat och sleepy hollow. Planerna är inte många, mer än att vi ska hälsa på nytillskottet i familjen. Jennifer behagade äntligen entra världen, hon fyller veckan idag och är en stor tjej. Förmodligen växer hon om Alba i en rasande fart ;)
 
Och för er som inte är uppdaterade så är det barnloppis i Umeå imorgon!!
 

Ta hand om varandra!

 
 
 
 

Ryggskott hej och välkommen..

 
 
Jag och Alba tar dagen i soffan, åtminstone fram till i eftermiddag då hela familjen ska vandra iväg för ett möte med föräldragruppen. Jag är egentligen mer död än levande. Jag är relativt säker på att ett ryggskott har letat sig fram. Det var längesedan nu, nästan, bara nästan har jag hunnit glömma känslan. Det onda i kroppen. Nu är känningarna tillbaka och det känns lite jobbigt. Så jag och Alba tar det försiktigt här hemma. 
 
Förra helgen var en spännande helg. Jag och flickorna hade arbetar helg. Eller egentligen var det jag som skulle jobba. Christopher var borta hela helgen så vi fick tid för oss själva. Det firade vi med att röva bort Maja och utfodra djuren i djurhuset. Det gick otroligt bra. Flickorna skötte sig utmärt och vår egan privata nanny gjorde ett strålande jobb. 
 
Jag har äntligen unnat mig en ny garderob. Det var verkligen på tiden då allt där inne bara är fult, obekvämt och väldigt vardagligt. Nu har jag pimpat upp garderoben för en summa jag lovade mig själv under graviditeten. Det känns otroligt bra, fräscht och härligt!
 
 
Nu vilar jag vidare en stund innan vi ska börja röra på oss.
 

Ta hand om varandra!

 
 
 

En ovan känsla

 
Båda flickorna sover i sina sängar och själv sitter ja i vardagsrummet och funderar vad jag ska göra av min tid nu då Alba börjat lägga sig i vanlig tid. Det är ca en vecka sedan det vände, från att gå och lägga sig sammtidigt som oss så har kl 20 blivit hennes tid. 20-07 är det som gäller och jag kan inget annat än säga att jag är nöjd. Men det känns otroligt märkligt att ha den här tiden för mig själv. Att båda flickorna sover i sina sängar. Ovant men väldigt skönt. Ikväll har jag varit lite produktig och märkt alla Vilhelminas kläder. Nu är namnlapparna fastsyddag då jag verkligen inte kan hylla taggit. Tacka vet jag symaskinen, nog den bästa ägodelen jag har!
 
 
 
För två helger sedan var vi på dop. Blev inga bilde under tillställningen då jag insåg att det inte fanns tid till att fotografera då vi skulle ha med oss båda flickorna. Det blev istället några bilder hemma i Penglund på flickorna, bjude på två.
 
 
Nu ska jag sova in några timmar, imorgon startar veckan då väckarklockan ringer 06:20 för att sedan bege mig mot förskolan.
 

Vi hörs!

 
 
 

Vårkänslor

 
 

Vi jobbar för skojs skull!

 
Alba har haft sin livs första arbetsdag. Fast egentligen var det nog mer jag som arbetade, Alba var bara mitt fantastiska sällskap. Hon har nu blivit introducerad i djurskötare yrket. Vår lilla flicka måste ju få lära sig tidigt vad som är viktigt här i livet. Vi har jobbat hela helgen, utfodrat djur i babyfart. Det tar lite längre tid med baby än utan, men vad spelar det för roll. Nästa helg gör vi ännu en jobbhelg, inte för att vi behöver utan för att det är roligt. Ett lagomt jobbande, kanske storasyster får följa med. Jag tror hon skulle lysa upp då hon ser smågrisarna och fåglarna. Jag måste erkänna att jag älskar djursköta yrket, att jobab bara för att det är roligt säger ganska mycket. 
Men det finns baksidor inom detta också. Men det tar jag en annan gång.
 
 
 

Godnatt mina vänner, vi hörs!


Lördagmorgon


Den stora flickan är uppe i vanlig tid medan den lite mindre damen fortsätter att sova. Idag är det äntligen helg och det känns som vanligt otroligt skönt! 

Vi har en händelserik helg framför oss med dop och födelsedagsfika. Fina kläder och paket är ordnat. Snart ska vi bege oss. Annars så har vardagarna flytit på som vanligt, den stora damen slutar inte förvåna med allt hon kan. Vi har två ords meningar här hemma och det är lika faschinerande varje gång. Lill damen har gett oss sitt första skratt och vi alla blev lika förälskade i ljudet. 

Hoppas ni alla har en härlig helg att se framemot.



Vi hörs!

RSS 2.0